NTR op het Nederlands Film Festival 2017

NTR op NFF 2017 Nieuwsfoto

Tijdens het Nederlands Film Festival (20 t/m 29 september) gaan zoals elk jaar weer verschillende titels van de NTR in première. In KORT! presenteren we 8 nieuwe korte films van jonge makers; zes One Night Stands, een van de belangrijkste filmprojecten voor filmmakers in Nederland, vinden de weg naar het witte doek en we maken ons op voor een nieuw seizoen van de serie Hollands Hoop.

Met KORT!, hét kortefilmplatform van de NTR, geven we in samenwerking met het Filmfonds, NPO Fonds en CoBo talentvolle jonge en gevestigde filmmakers de kans om een korte film van maximaal tien minuten te realiseren. Dit jaar zijn de volgende films gerealiseerd: Bestaan is gaan (regie Shady El-Hamus, scenario Jonas Smulders) , De Begrafenis van de Verlegen Mens (regie Joost van Hezik, scenario Ellen Parren en Jan-Paul Buijs), Sjaaks vrouw is dood dus hij moet iets zeggen (Regie Eva M.C. Zanen, scenario Medi Broekman)  Happy Hannah (regie & scenario Anne Barnhoorn), Harbour (regie & scenario Stefanie Kolk), Wachtkamer (regie & scenario Simone van Dusseldorp), Zeep (regie Hanna van Niekerk, scenario Victoria Warmerdam) en #YOLO4REAL (regie & scenario Aiman Hassani).
Benieuwd of er iets voor jou tussen zit? Hier vind je meer info over de films.


Volg première via livestream
Volg op 26 september om 20.30 uur de première van de acht nieuwe KORT!-films - samen met makers en genodigden - via de livestream op www.facebook.com/nederlandsfilmfestival.
De avond wordt gepresenteerd door Nienke de la Rive Box.


One Night Stand XII
One Night Stand, een samenwerking tussen de NTR, VARA en VPRO, is één van de belangrijkste filmprojecten voor jonge filmmakers in Nederland. Dit jaar presenteren we 6 nieuwe, komische en/of indringende films van 50 minuten, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers: AVONDLAND, CHIMÈRE, DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL, JUNGLE, LIMBURGIA en MALIK. 
Hier vind je meer informatie over de films.

De films gaan op zondag 24 september in première en zijn vanaf 3 oktober elke vrijdag rond 22.30 uur te zien op NPO 3.


Hollands Hoop II

In het eerste seizoen van de dramaserie Hollands Hoop maakten we kennis met forensisch psychiater Fokke (Marcel Hensema), die kampt met een burn-out en op een kruispunt in zijn leven staat. Hij rolt in de wiethandel als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, dat een front voor een criminele organisatie blijkt te zijn. In seizoen 2 heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders…

Met in de hoofdrollen: Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin, Nicola Djuricko en Hadewych Minis. Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders maken hun entree. Franky Ribbens schrijft wederom het scenario en de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan. Hollands Hoop is een coproductie van BNNVARA en de NTR.

Hollands Hoop II gaat op woensdag 27 september in première en is vanaf zaterdag 4 november te zien om 20.25 uur op NPO 3.

 

Nieuws