De leukste muzieklessen over het Songfestival

Meer muziek in de klas songfestival header

Alles leren over het Songfestival? Zing en swing mee met deze speciale muzieklessen, gemaakt door de helden van het Songfestival!

Bekijk hier de Songfestivalvideo's op Schooltv.nl

De presentatoren van het Eurovisie Songfestival: Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager, maar ook Duncan Laurence en Jeangu Macrooy maken samen met Buddy Vedder voor de stichting Méér Muziek in de Klas negen bijzondere online muzieklessen voor Schooltv. De afleveringen, energizers genaamd, staan geheel in het teken van het Eurovisie Songfestival en zijn vanaf 6 april beschikbaar voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en is dit jaar maatschappelijk partner van het Songfestival.

Chantal Janzen: “Als artiest en moeder heb ik ervaren dat goed muziekonderwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Ik vind het heel leuk dat ik daar nu met Méér Muziek in de Klas en Schooltv zelf een bijdrage aan mag leveren én jonge kinderen kan laten zien hoe leuk het Songfestival is.”

Uit onderzoek blijkt dat leerkrachten over het algemeen wel tijd hebben om muziekles te geven, maar geen tijd kunnen vrijmaken om deze lessen voor te bereiden. Méér Muziek in de Klas maakt daarom samen met Schooltv.nl laagdrempelige muzikale energizers die leerkrachten heel makkelijk kunnen toepassen in de klas. Eerder maakten Ilse DeLange en Roel van Velzen samen met Buddy Vedder, die ambassadeur is van Méér Muziek in de Klas, al dergelijke lessen.

Bij elke les zit een praktische lesbrief waarmee de leerkracht eenvoudig zelf een complete muziekles kan geven aan zijn of haar klas. Deze lesbrieven zijn gratis te downloaden op Schooltv.nl

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Meer nieuws