50e aflevering Podcast Lezen in het Donker

Drol van Wim T. Schipper

Lezen in het Donker, dat een jaar geleden gelanceerd werd, publiceerde eind juni de 50e aflevering. De podcast die je meeneemt in de nieuwste wetenschaps- en geschiedenisboeken, heeft inmiddels een trouwe schare fans opgebouwd.

In aflevering 50 is het podium voor Jeroen van der Spek en zijn boek ‘Alle(r) gekste plekken van Nederland’. Reisjournalist en fotograaf van der Spek maakte voor zijn boek een selectie van meer dan tweehonderd fascinerende bezienswaardigheden, verborgen pareltjes en immense zelfbouwprojecten. Allemaal plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar ook stuk voor stuk goed zijn voor een ongewoon verhaal. Samen met presentator Hasan Evrengün gaat Van der Spek langs bij enkele van de meest markante plekken in ons land, waaronder de drol van Wim T. Schippers.

Lezen in het Donker is dé podcast om bij weg te dromen. Doe het licht uit, druk op play en laat je meevoeren door ontroerende geschiedenisverhalen, wetenschappelijke vergezichten en intieme gesprekken met schrijvers. Zij lezen voor uit eigen werk en nemen mooie, bijpassende muziek mee.

Lezen in het Donker is naast een podcast ook een onderdeel van nachtprogramma Focus Radio, waar het wekelijks wordt uitgezonden in de nacht van zondag op maandag tussen 2.00 en 3.00 uur.

Beluister de podcast hier.

Meer nieuws