Nederland voor Suriname
NPO Start

Luistercijfers Zimmerman in Space bereiken astronomische hoogte

Huiskosmonaut en podcastster Hens Zimmerman stelt iedere week zijn telescoop af op de sterren en verheldert de ingewikkeldste zaken uit het heelal. Al 91 afleveringen lang weet hij een groeiende groep fervente luisteraars aan zich te binden met verhalen over sterrenkunde en ruimtevaart. Met deze week een mijlpaal waar we trots op zijn; de afleveringen van de podcast zijn ruim 300.000 keer beluisterd!

"Als klein jochie al was ik gek van de ruimte" vertelt Zimmerman. "Mijn hele jeugd bestond uit sterrenkampen, maansverduisteringen en eigen sterrenkijkers bouwen."

Zijn enthousiasme lijkt aanstekelijk te werken; de podcast Zimmerman in Space staat inmiddels steevast in de top 40 best beluisterde podcasts van de NPO, ging deze week door de magische grens van 300.000 beluisterde afleveringen én kreeg onlangs 4 sterren van de meedogenloze recensie-podcast VINK. De VINK jury zei over de podcast het volgende: “zeer boeiend, mooi gemaakt en geweldig geluid. Fantastisch hoe hij deze lastige onderwerpen heel begrijpelijk weet te vertellen”. Ook de meeslepende manier van vertellen wordt geprezen; “ik zit heel geboeid te luisteren, omdat ik even helemaal op een andere plek ben.” 

Naast de lovende woorden van de recensenten zijn ook luisteraars erg enthousiast over de podcast. Hieronder een greep uit de reacties:

 

Mysterieuze onderwerpen
Waar Hens Zimmerman toch steeds weer z’n inspiratie vandaan haalt? "Er is elke dag wel iets nieuws te vertellen" aldus Zimmerman. "De ruimte is groot. Groter dan wij ons kunnen voorstellen. Dat betekent dat hij ook gevuld is met allerlei mysterieuze onderwerpen. Als ik een nieuwtje zie, schrijf ik hem op. En anders zijn er altijd luistervragen. Ik krijg bijna dagelijks fanmail. Stapels vragen van mensen die meer over een onderwerp willen weten."

Nieuwsgierig geworden? Luister hier de podcast Zimmerman in Space. De podcast is onderdeel van het radioprogramma Focus, hét wetenschaps- en geschiedenisprogramma van NPO Radio 1. Elke werknacht tussen 02.00 en 04.00.

Nieuws