2016: Sinterklaas meert aan in Maassluis

sinterklaas-nieuws-intocht

Dit jaar vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats in het Zuid-Hollandse Maassluis, een stad met een rijk en trots maritiem verleden. Op zaterdag 12 november vaart de Goedheiligman met zijn pieten de prachtige haven van Maassluis binnen, waarna burgemeester Edo Haan hem op de kade van harte zal verwelkomen. Daarna gaan de Sint en zijn gevolg de historische binnenstad van Maassluis verkennen. We nodigen alle kinderen uit om de Sint welkom te komen heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Burgemeester Edo Haan is vereerd en blij dat Sinterklaas heeft gekozen voor Maassluis, de stad die zo mooi gelegen is aan de Nieuwe Waterweg. "Wat een geweldig nieuws voor Maassluis, we zullen Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen!" En ook Sinterklaas verheugt zich zeer op zijn aankomst in Maassluis, zo is al vernomen vanuit Madrid.

Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Maassluis wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Maassluis. Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, een van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, staat haar op de kade bij.

De NTR doet verslag van de intocht in een speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 12 november van 12.00 – 13.15 uur op NPO Zapp. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

Meer nieuws