Jonge filmmakers opgelet! Solliciteer op het educatieproject van Art Dept.

Hoe is het om als kunstenaar te leven en werken? En hoe breng je dat als jonge, beginnende filmmaker in beeld? Om jong filmtalent een kans te geven om ervaring op te doen starten we eind augustus weer met het educatieproject Art Dept, het kunst- en cultuurprogramma van NPO 2 extra. Een serie korte films over talentvolle kunstenaars, gemaakt door talentvolle filmers. Het project is een samenwerking tussen de NTR en DOCWERK.

Meld je aan!
Ben jij net afgestudeerd aan een filmopleiding en wil je vijf maanden keihard aan de slag om je talent aan te scherpen en te laten zien? Solliciteer dan op één van de zes werkervaringsplekken bij Art Dept. Stuur je motivatie van maximaal 1 A4, een CV en links naar je films voor 15 april a.s. naar info@docwerk.tv.

Reserveer de pitch van 21 april alvast in je agenda. We nodigen voor die dag een aantal sollicitanten uit om ons in 8 minuten via Skype of Zoom te vertellen waarom je bij Art Dept. je talent wil aanscherpen.

Wat is Art Dept?
Art Dept. wordt gemaakt door Docwerk, TV-lab voor recent afgestudeerde film- en mediamakers, broedplaats voor jong audiovisueel talent. Ben je recent afgestudeerd aan HKU, AKV | St. Joost, School voor Journalistiek, Filmacademie of een andere relevante media-opleiding?

Binnen Docwerk werk je vijf maanden, samen met NTR, NPO2 extra en Van Osch Films aan content voor Art Dept. Je wordt gecoacht als maker, krijgt workshops van gerenommeerde filmers, wordt gecoacht bij het schrijven van je eigen filmplan (om door te stromen naar bijv. Teledoc Campus) en leert de weg in Hilversum! Je gaat met elkaar op pad om te researchen, draaien en monteren en je films worden uitgezonden.

Docwerk is gevestigd in de Willem Twee-Fabriek in Den Bosch. Je krijgt een stagevergoeding van bruto €500,- per maand (o.b.v. 32 uur per week) plus reiskosten.

Nieuws