Jeroen Wollaars nieuwe presentator Nieuwsuur

nieuwsuur;

Jeroen Wollaars (40) wordt de nieuwe presentator van Nieuwsuur. Per 1 september, bij de start van het nieuwe televisieseizoen, zal Wollaars, naast Mariëlle Tweebeeke, het vaste gezicht zijn van de dagelijkse actualiteitenrubriek van NOS en NTR op NPO 2. Wollaars is nu nog NOS-correspondent in Duitsland en Midden-Europa en is sinds 2007 in dienst van de NOS als redacteur en verslaggever. Daarvoor werkte hij vijf jaar bij de Amsterdamse zender AT5.

Jeroen Wollaars is opgetogen over zijn nieuwe rol bij Nieuwsuur: “De afgelopen 15 jaar heb ik als televisieverslaggever altijd geprobeerd om complexe verhalen inzichtelijk te maken. Niet door te versimpelen, maar door te verduidelijken. Nieuwsgierig te zijn. Door te vragen. Dat is wat ik in mijn nieuwe rol ook wil doen. En dat dat kan bij een programma dat ik bewonder om z’n onderzoeksjournalistiek, om de reportages en de relevante interviews is een grote eer.”

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is erg blij met de komst van Wollaars: “Jeroen past perfect bij Nieuwsuur: hij is een gedreven journalist met frisse blik, staat midden in de wereld van vandaag en heeft internationale ervaring. Daarnaast is hij een prettige presentator: geïnformeerd en geïnteresseerd. Ik verheug me op zijn komst, als presentator, maar zeker ook als lid van de redactie. Jeroen gaat journalistiek iets extra’s aan Nieuwsuur toevoegen.”

Na het overlijden van Joost Karhof en het vertrek van Twan Huys naar RTL, zal het Nieuwsuur-presentatieteam vanaf september weer vernieuwd en verjongd zijn. Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars zijn dan de vaste anchors, Eelco Bosch van Rosenthal en Saïda Maggé de inval-presentatoren.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Meer nieuws