Het Uur van de Wolf is jarig!

Logo Het Uur van de Wolf 2020 16-9

Het Uur van de Wolf bestaat 25 jaar! Al sinds september 1995 brengt het programma eigenzinnige documentaires over iedere denkbare kunstzinnige discipline. Dat vieren we deze maand met o.a. de documentaire ‘Nog eentje dan’ over cabaretier Jochem Myjer, een selectie van opmerkelijke buitenlandse kunstdocumentaires, en een duik in de 15 beste Uur van de Wolven in het jubileumprogramma De Gouden Wolf

Bekijk hier de jubileumtrailer van Het Uur van de Wolf.

De Gouden Wolf

Op zaterdagavond 26 september zendt Het Uur van de Wolf De Gouden Wolf uit; een tv-programma waarin met filmmaker en presentator Marijn Frank de 15 beste documentaires uit 25 jaar Uur van de Wolf nader onderzoekt. Dat gebeurt aan de hand van sleutelscènes en interviews met hoofdpersonen en makers. Hoe kijken zij terug op de documentaire, wat heeft het teweeggebracht? En wie krijgt uiteindelijk De Gouden Wolf? De top 15 documentaires worden in september opnieuw uitgezonden op NPO 2 extra. Ook zijn deze films de gehele jubileummaand online te bekijken via  hetuurvandewolf.nl en NPOStart.

Nacht van de wolf

Aansluitend aan de documentaire De Gouden Wolf wordt in de nacht van 26 op 27 september De Nacht van de Wolf geprogrammeerd. Van 00.15 tot 06.30 zullen op NPO2 een aantal bijzondere films uit het archief van Het Uur van de Wolf te zien zijn. Het gaat onder meer om Boudewijn de Groot - Kom Nader van Suzanne Raes, De jacht op mijn vader van Gülşah Doğan en Bloot van Paul Cohen.

Jochem Myjer - Nog eentje dan

Climax van de jubileummaand vormt een extra uitzending, prime time op maandagavond 28 september: Jochem Myjer -Nog eentje dan. Regisseur Suzanne Raes maakte deze documentaire speciaal voor het 25-jarig jubileum. Ze volgde kleinkunstenaar Jochem Myjer tijdens het laatste deel van zijn ruim drie jaar durende theatertournee van Adem in, adem uit.

In de jubileummaand is er ook aandacht voor buitenlandse kunstenaars met een indrukwekkende geschiedenis. Op zaterdag 5 september start Het Uur van de Wolf met Ronnie Wood – Somebody up there likes me, over de gitarist van The Rolling Stones. Op 12 september volgt een ontroerend portret van een bekend Hollywood icoon in Jane Fonda: actrice en activist en op 19 september duikt het programma in het verhaal van de Ierse rockers van The Boomtown Rats.

NPO2 Extra
Gedurende de hele maand september zal op NPO2 Extra iedere avond een Uur van de Wolf te zien zijn. Naast de top 15 heeft de redactie nog 15 bijzondere films geselecteerd, waaronder diverse buitenlandse producties. 

Jubileumsite

Vanaf 1 september is op hetuurvandewolf.nl alles te lezen over de jubileummaand. Je vindt er meer informatie over de aankomende films, bekijkt de top 15 documentaires van de afgelopen 25 jaar, leest er interviews met de makers en meer.