Gasten College Tour bekend!

De publiekswerving voor College Tour is begonnen. In de eerste reeks afleveringen kunnen de studenten vragen stellen aan strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq, comedian Peter Pannekoek, reclamemaker en regisseur Diederick Koopal en het pianistenduo Lucas en Arthur Jussen.

Studenten kunnen zich hier aanmelden voor de opnames.

 

 

Bénédicte Ficq - opname: woensdag 15 mei

Stond met haar kantoor, dat inmiddels Ficq & Partners heet, onder meer Badr Hari, Dino Soerel en Jan-Dirk Paarlberg bij. Schreef de laatste jaren geschiedenis door – tevergeefs – een strafrechtelijke aanval op de tabaksindustrie te openen.

Peter Pannekoek - opname: donderdag 16 mei

Comedian Peter Pannekoek beperkt zich niet tot één genre en is op televisie minstens zo populair als in het theater. ‘Het beste dat het Nederlandse cabaret op dit moment te bieden heeft.’, schreef de recensent van het AD over zijn huidige voorstelling ‘Later was alles beter’.

 Diederick Koopal - opname: maandag 27 mei

Het brein achter legendarische reclameslogans als ‘Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet’ ,  ‘Biertje?’ en de Albert Heijn-campagne rond de sympathieke supermarktmanager meneer Van Dalen. Vestigde zich definitief als filmregisseur met de André Hazes film Bloed, Zweet en Tranen.

Lucas en Arthur Jussen - opname: dinsdag 28 mei

Hoewel deze pianisten pas 22 en 26 jaar oud zijn, maken ze al jaren deel uit van de absolute wereldtop. Ze spelen dan ook op alle belangrijke podia ter wereld, met grootmeesters als Jaap van Zweden en Lang Lang.

 

De opnames met spelersmakelaar Mino Raiola zijn gecanceld. In College Tour verkennen we samen met studenten het vakmanschap van onze hoofdgast. Aangezien Mino Raiola zijn vak de komende maanden niet mag uitoefenen vanwege een wereldwijde schorsing, vinden wij het maken van een College Tour op dit moment niet passend.
Er wordt een vervangende gast gezocht.

 

De opnames van deze eerste reeks vinden plaats in Podium Mozaïk in Amsterdam en starten steeds om 13.30 uur. Studenten kunnen zich hier aanmelden voor de opnames.

 

NTR en BNNVARA slaan de handen ineen voor de doorstart van het populaire tv-programma College Tour. De formule van het programma is eenvoudig maar ijzersterk: studenten mogen onder leiding van een moderator een inspirerende gast hun vragen stellen. In het nieuwe seizoen zal Matthijs Van Nieuwkerk de rol van moderator op zich nemen.

Uitzendingen:  zondagen van 19 mei t/m 23 juni om 20:25 uur, NPO 1

Nieuws