De (h)eerlijke jaren 50
NPO Start

Educatieproject Art Dept. biedt jonge filmmakers werkervaringsplek

Hoe is het om als kunstenaar te leven en werken? En hoe breng je dat als jonge, beginnende filmmaker in beeld? Om jong filmtalent een kans te geven om ervaring op te doen start in september het educatieproject Art Dept. Het project is een samenwerking tussen de NTR en DOCWERK. Wil je meedoen? Meld je dan vóór 19 augustus aan via de link docwerk.tv/aanmelden.

 

Wat is DOCWERK?

DOCWERK is een werkervaringsplek voor afgestudeerde film- en mediamakers. Met de unieke meester-leerling opzet van DOCWERK krijgen deelnemers routine in het maken van documentaires. Dit resulteert in kunst- en cultuuritems en documentaires die op televisie en via online kanalen te zien zijn. Het komende half jaar gaat DOCWERK aan de slag met Art Dept., een nieuw programma op NPO 2 Extra.

Binnen DOCWERK werk je vijf maanden samen met NTR en NPO 2 Extra aan content voor Art Dept. Je wordt gecoacht als maker, krijgt workshops van gerenommeerde filmers, wordt gecoacht bij het schrijven van je eigen filmplan (om door te stromen naar bijvoorbeeld Teledoc Campus) en leert de weg kennen in Hilversum! Je gaat met elkaar op pad om te researchen, draaien en monteren en je films krijgen een plek in de programmering van NPO 2 Extra.

Nieuws