Hollands Hoop
NPO Start

Eden BrĂ¼ninghaus wint Junior Fellowship

Eden Brüninghaus van het Vossius Gymnasium in Amsterdam is de winnares van de Junior Fellowship 2015, een samenwerking van de NTR en het Rijksmuseum. De Junior Fellowship is de prijs voor het beste profielwerkstuk van 6 VWO-leerlingen op het gebied van kunst en geschiedenis.

Eden Brüninghaus won de prijs met haar studie én een tentoonstellingsplan Rebels of the Renaissance over vrouwelijke kunstenaars in de Renaissance. Zij kreeg afgelopen zondag uit handen van juryvoorzitter Ad van Liempt, voormalig Chef Geschiedenis van de NTR, een studiebeurs van € 1.500,-.

Talentvolle leerlingen belonen
Onderwijs is een belangrijke publieksgroep voor het Rijksmuseum. Jaarlijks brengen meer dan 100.000 leerlingen een bezoek aan het Rijksmuseum. Met partner NTR, de omroep van Schooltv, wil het Rijksmuseum talentvolle VWO-leerlingen met belangstelling voor kunst en cultuur belonen. Hiertoe organiseerden zij een profielwerkstukprijs onder de noemer Rijksmuseum Junior Fellowship.

De schrijvers van de tien beste werkstukken die een link moeten hebben met het Rijksmuseum winnen een vijfdaags onderzoeksprogramma. Van de NTR krijgen de winnaars een masterclass over het visualiseren van werkstukken tot een lesvideo. De schrijver van het allerbeste profielwerkstuk wint als hoofdprijs een studiebeurs van €1.500.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door het Bestuursfonds Hollandse Meesters / Rijksmuseum Fonds.

Bekijk hier de website van de Junior Fellowship

Op 25 maart waren de winnares, een andere genomineerde scholier en een jurylid te gast in het radioprogramma NTR Academie. Luister het fragment hier terug.

Nieuws