Desmond Tutu bleef dromen van een betere wereld

Desmond Tutu

“Jonge mensen zijn… Jullie zijn echt ongelooflijk. Jullie zijn idealisten. Jullie dromen, jullie dromen. Trek je niets aan van het cynisme van de oudjes. Geloof dat deze wereld een betere wereld kan worden. Een wereld waar plaats is voor iedereen. Een wereld waar niemand buitengesloten hoeft te worden. En waar je niet van je stuk wordt gebracht of geïntimideerd raakt door het succes van anderen. Droom.”

Die boodschap gaf  Desmond Tutu de studenten mee die in 2012 waren gekomen om hem, samen met Twan Huys, te interviewen in het programma College Tour.

Op Tweede Kerstdag werd bekend dat Tutu, aartsbisschop, Nobelprijswinnaar voor de Vrede en een van de belangrijkste leiders in de strijd tegen de Zuid-Afrikaanse apartheid, is overleden. Zij aan zij met Nelson Mandela streed hij na het afschaffen van de apartheid jarenlang voor nationale verzoening in Zuid-Afrika. Met zijn overweldigende charme plantte hij hoop in de harten van de Zuid-Afrikanen en van iedereen. Die charme spreidde hij ook tentoon bij Twan Huys in College Tour, waar de studenten ademloos naar hem luisterden.

College Tour met Desmond Tutu is hier terug te kijken.

 

Meer nieuws