4 keer winst tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren

gouden kalf

6 NTR-(co)producties waren in de running voor in totaal maar liefst 18 Gouden Kalveren. De spanning was om te snijden in de Stadsschouwburg Utrecht, tijdens de uitreiking op het Grolsch Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival op vrijdag 1 oktober. Wat een prestatie: vier keer prijs voor NTR-(co)producties! Lees hieronder meer over de gelukkige winnaars, op wie wij apetrots zijn.

De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in De Oost, en raakt in conflict met zijn geweten. De Oost is een indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier. De film werd bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Muziek, verzorgd door Gino Taihuttu. Bekijk hier de trailer van De Oost. 

De film May – onderdeel van Onze Straat, een samenwerking tussen BNNVARA, VPRO en NTR, bestaande uit zes korte films van 45 minuten – won het Gouden Kalf voor Beste Singleplay. In May komt een man onverwachts voor de keuze te staan om zich te committeren aan het vaderschap, iets dat alles aan het wankelen brengt. Benieuwd geworden? Bekijk May op NPO Start.

Laura Bakker mag trots zijn op haar acteerprestaties: voor haar spel in Heartbeats – ook onderdeel van Onze Straat - sleepte zij het Gouden Kalf voor beste hoofdrol korte film/Singleplay in de wacht. Heartbeats volgt de ambitieuze en jonge illustrator Lorah, die probeert op te krabbelen uit een moeilijke periode en nu niets liever wil dan doorbreken. Meer informatie over Heartbeats en Onze Straat, vind je hier

Het Gouden Kalf voor Beste Regie ging dit jaar naar Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden voor Kom hier dat ik u kus. Mona is de oudste dochter in een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. Kom hier dat ik u kus toont hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt, probeert ze zich staande te houden in een wereld vol egotrippers en egoïsten. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan. Tragikomisch familiedrama, gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. Bekijk hier de trailer.