No Hay Camino

Als regisseur Heddy Honigmann van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben. In de hartverwarmende roadmovie No Hay Camino blikt ze, samen met o.a. haar zus en vriendin Kristien Hemmerechts, terug op haar familiegeschiedenis, de moeilijke relatie met haar vader en de relatie met haar zoon. Daarnaast is er ruim aandacht voor haar indrukwekkende oeuvre met fragmenten uit prijswinnende en bijzondere films zoals Crazy, Het ondergronds orkest en O amor natural.

Heddy Honigmann behoort al vele jaren tot de top van de (inter)nationale documentaire sector. Nu haar gezondheid snel achteruit gaat is het hoog tijd voor een autobiografische documentaire over deze cineaste en de kracht van haar werk. Honigmann keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en de documentaire-klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires en bezoekt de plek waar het allemaal begon, haar geboortehuis.  Alles onder het motto No hay camino – ‘Er is geen weg, je maakt de weg al wandelend’.
Haar personages hebben ons in de achterliggende tientallen jaren veel geleerd over de kunst van het overleven. Met liefde en weemoed heeft Heddy Honigmann in steeds andere arena’s haar karakters tot leven gebracht op een manier, die ons veel leert over de veerkracht van de menselijke soort. Ze bereikt met haar universele verhalen een publiek op alle continenten. Nu spreekt ze zelf tot ons over haar eigen overlevingsdrift

Regie: Heddy Honigmann
Producent: Pieter van Huystee Film