Binnenkort te zien

Woensdag 11 augustus - 22.50 - NPO2

Artistiek leider van het Nationale Theater Eric de Vroedt schrijft en regisseert een voorstelling over zijn overleden moeder, die in 2020 overleed. Het is zijn manier om hun relatie onder de loep te nemen en om nog geen afscheid van haar te hoeven nemen: “Op het toneel kan ik haar laten leven, maar als het doek valt, als het stuk helemaal klaar is, dan is ze echt dood”. 

Nu online

Ella Fitzgerald: Just one of those things

Ella Fitzgerald is zeventien en leeft op straat als ze in 1934 meedoet aan een talentenavond in het Apollo Theater in Harlem New York. Ze krijgt iedereen stil en binnen een paar maanden kan niemand meer om haar heen. De documentaire Ella Fitzgerald - Just one of those things neemt je mee op de zes decennia durende, immer zinderende tournee van een gereserveerde vrouw die een muzikale legende werd.

JB's Paradise

Muzikale duizendpoot JB Meijers speelt jarenlang in De Dijk en met Ilse de Lange in The Common Linnets. En dan, een jaar geleden, breekt een nieuwe fase aan. Hij besluit zijn droom te realiseren. Regisseur Bram van Splunteren onderzoekt hoe Meijers zichzelf opnieuw uitvindt.

Claudia de Breij - Hier zijn wij

Claudia de Breij beseft in coronatijd hoe zeer ze het podium mist om zich te kunnen uiten. Met muzikanten Michelle Samba en Abdelhadi Baaddi brengt ze nieuwe zelfgeschreven liedjes op het toneel die het wonderbaarlijke leven van Heintje Davids vertellen maar ook over henzelf gaan. 

Guy Weizman - Voorheen/Nadien

Guy Weizman, artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel, is één van de meest opvallende gezichten in het moderne theater.  Weizman werkt samen met internationale performers aan een multidisciplinair theaterstuk, wat de nodige creatieve worstelingen met zich meebrengt.

Pavarotti

Hij is zonder twijfel één van de beroemdste operazangers aller tijden, de Italiaan Luciano Pavarotti. De Oscarwinnend regisseur Ron Howard geeft een beeld van deze unieke tenor, die z’n leven wijdt aan de muziek, maar vaak ook een eenzaam leven leidt, ver weg van huis zonder zijn familie.