Eus' Boekenclub in de Boekenweek

Eus heeft elke aflevering een ontmoeting met een burgemeester, die de kijker vertelt welke tekst grote indruk op diens leven heeft gemaakt. Welk boek of gedicht ontroert, inspireert, geeft rust of zet aan tot actie? We horen het van Jos Wienen (Haarlem), Daan Prevoo (Valkenburg), Ellen van Selm (Purmerend) en anderen.

Samen met de leesclub bespreekt Eus de boeken van bekende Nederlandse schrijvers. De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de cultuur, media, wetenschap en journalistiek. Onder wie Fernando Halman, Adelheid Roosen, Gerard Cox en Clairy Polak. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot?

De boeken van de reeks in de Boekenweek:
- Philip Huff - Wat je van bloed weet
- Jaap Robben - Schemerleven
- Judith Koelemeijer - Etty Hillesum
- Susan Smit - Heks van Limbricht
- P.F. Thomese - Swansdale

Meer informatie over de boeken vind je hier.

Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie én een gedicht van onder anderen dichters Babs Gons en Tsead Bruinja.

Eus kijkt enorm uit naar het programma: "We bruisen van de energie om opnieuw de liefde voor het lezen te verspreiden. We gaan zoveel mogelijk kanten van literatuur en poëzie belichten, in de hoop dat we uit onze eigen bubbel knallen en zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Literatuur is onmisbaar in een leven. Aan ons de missie om dat aan iedereen duidelijk te maken."

Jouw bijzondere boekenverzameling op tv?

Vooroorlogse taboes, zielige jongetjes en rouwadvertentiepoëzie;  een greep uit de bijzondere boekenverzamelingen die de afgelopen seizoenen in Eus’ Boekenclub zijn getoond door hun trotse bezitters.

Maar ons land is natuurlijk veel meer bijzondere collecties rijk. Ben jij vol enthousiasme over jouw verzameling en vind je het leuk daarover te vertellen aan de rest van boekenminnend Nederland? Stuur dan jouw verhaal naar Eus’ Boekenclub!

Dit kan door te mailen naar eusboekenclub@ntr.nl. Wat stuur je mee?
- Je naam
- Je leeftijd
- Je contactgegevens
- Wat doe je in het dagelijks leven?
- Het onderwerp van je verzameling
- Een korte omschrijving van je verzameling (hoeveel boeken, waarom mee begonnen, overige bijzonderheden)
- Een foto van je verzameling

Onze redactie maakt uit alle inzendingen een selectie voor de uitzendingen, en wie weet neem jij wel plaats achter de befaamde boekenkraam van Eus’ Boekenclub!