Vanaf 9 april 2023 verschijnt het programma twaalf weken lang elke zondag avond om 19.25 uur op NPO 2 met uitzendingen van 40 minuten.

Eus' Boekenclub

Presentator Özcan Akyol stelt het boek én de lezer centraal, samen met huisband Lakshmi. En dit wordt het eerste seizoen met publiek.

Eus ontvangt als altijd schrijvers, dichters, leesclubs, verzamelaars en politici. Samen met de leesclub bespreekt Eus elke aflevering een boek. Wat zijn de meningen over dit boek? Zijn de lezers omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot?

De nieuwe reeks biedt ook ruimte voor een nieuw element: een (nog) onbekende schrijver krijgt een podium om voor te dragen uit eigen werk.

Podium voor nu nog onbekende schrijvers

Naar schatting 100.000 Nederlanders zijn bezig met het schrijven of uitbrengen van hun debuutroman. Zoveel ruimte hebben de uitgeverijen vanzelfsprekend niet. Daarom geeft Eus’ Boekenclub in haar nieuwe reeks nu nog onbekende schrijvers een felbegeerd podium.

Ben jij een van die schrijvers in spe? En zie jij jezelf in Eus’ Boekenclub voordragen uit eigen werk, ten overstaan van een groot (tv-)publiek? Op weg naar misschien wel je ontdekking als schrijver…? Stuur dan jouw verhaal naar Eus’ Boekenclub!

Om misverstanden te voorkomen: we zoeken beginnende schrijvers die (nog) geen verbintenis hebben met een uitgever en/of literair agent, en bovendien bij voorkeur hun boek ook nog niet in eigen beheer hebben uitgegeven.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar eusboekenclub@ntr.nl. Wat stuur je mee?
- Je naam
- Je leeftijd
- Je contactgegevens
- Korte samenvatting van je manuscript (max. 100 woorden)
- Beschrijving waarom jouw nog niet uitgebrachte boek een podium verdient (max. 100 woorden)
- Kort de achtergronden van jou als schrijver (wanneer begonnen met schrijven, hoe kwam je op het idee, wat doe je in het dagelijks leven, heb je uitgeverijen benaderd en zo ja, wat was hun reactie)
- Eerste hoofdstuk van het manuscript

De redactie van Eus’ Boekenclub maakt aan de hand van alle inzendingen een selectie voor de uitzendingen.