Bijzondere ontmoetingen

Met zijn tuk tuk gaat presentator Narsingh Balwantsingh het hele land door op zoek naar zingeving, spiritualiteit en duurzaamheid.  In Iedereen Verlicht ontmoet hij mensen met bijzondere verhalen. Ze hebben 1 ding gemeen: ze zijn allemaal op zoek naar persoonlijke verlichting en meer levensgeluk. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot nieuwe inzichten gekomen?

De de uitzending van 31 oktober heeft Narsingh een bijzondere ontmoeting op het strand met Patricia Pattinama. Zij is watervrouw. Haar Molukse voorouders gaven haar de opdracht om waterceremonies met vrouwen te houden. Volgens Patricia versterkt een waterceremonie onze verbinding met onszelf. Door waterceremonies te doen, hebben we de neiging om het grotere geheel te zien, waardoor we ons beter kunnen verhouden tot het leven, de aarde en het goddelijke.

Van Djilani Sprang- Purperhart krijgt Narsingh een yogales. Van een jongentje met obesitas is Djilani door ingrijpende levenslessen, nu yoga meester, theatermaker en coach geworden. Hij inspireert anderen om hun betere zelf te bereiken.

Tot slot wandelt Narsingh in de vroege ochtend mee met Jose Mendoza. Ruim twee jaar geleden kreeg Jose problemen met zijn ogen. De artsen vertelden dat de kans groot is dat hij op termijn blind wordt. Sindsdien maakt Jose elke ochtend in de schemering een lange wandeling. Dit heeft zijn leven drastisch veranderd. “Mijn belangrijkste les is dat alle kracht in jezelf schuilt en dat je veranderingen moet leren accepteren. Ik heb verlichting gevonden in de aanstaande duisternis. Ik blijf mijn eigen pad bewandelen.