een project van Cut-n-Paste

'Waar ben je?'
De mobiele telefoon als microfoon in een online documentaire over de liefde en de houdbaarheidsdatum van relaties.

LoveControl is 21 juni van start gegaan met een radio/internet-uitzending uitgezonden op 747AM "LoveControl Live" (RealAudio) en via de webpage en gaat de komende maanden zelfstandig door op internet. De realisatie van dit projekt zal daarnaast ook zijn weerslag vinden in een finale mix in deze Supplement.

De vraag waar het de komende tijd om gaat draaien: is een langdurige liefdesrelatie nog wel van deze tijd?

Vier openhartige dertigers zijn de komende maanden door middel van geluid te volgen in het project LoveControl.nl. Zij nemen u mee in hun dilemma's in de liefde. Hoe hoog zijn hun verwachtingen? Kiezen ze vooral voor hun eigen geluk, of voor de geborgenheid van een lange relatie? Wat is de rol van hun omgeving bij dilemma's in de liefde? Kun je geluk plannen? Bestaat er kortom zoiets als 'LoveControl'?

Matthijs, Gina, Meindert en Erica vragen zich dit ook vaak af en zitten alle vier in een heel verschillende situatie. Met het mobieltje van LoveControl laten ze horen hoe ze hierover in gesprek zijn met mensen in hun persoonlijke netwerk. Soms live te volgen en in gemonteerde versie terug te vinden in hun eigen verzameling geluidsfragmenten op deze site. Toets 1 voor Matthijs, 2 voor Gina, 3 voor Meindert en 4 voor Erica en
luister naar hun groeiende audiodagboek. Tot eind september 2003 volgt Cut-n-Paste hun liefdesleven en de keuzes die ze hierin maken. Een intiem etentje met een nieuwe liefde, een stevige discussie met vrienden, of een ontboezeming bij de kapper, LoveControl.nl tapt via de telefoon en houdt de lijn open.

Wil je op de hoogte gehouden worden, geef je dan via LOVECONTROL.NL op voor de LoveLetters en ontvang wekelijks een email van de LoveControllers.

Regie: Nathalie Faber en Carolien Euser (Cut-n-Paste)
Technische regie: Gerbrand Oudenaarden (Engage)
Ontwerp: Marjolijn Ruyg
Sounddesign: Dave Hemmingway
Programmering: Driebit, Amsterdam
Stagiaires: Rosa Boon, Jolijn Jansen, Kris Borgerink


Dit project kwam tot stand in samenwerking met de Humanistische Omroep en Grenzeloos Geluid met
financiële steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Interregeling en de Mondriaan Stichting.

26 oktober 2003 : 21.30-24.00 uur, Radio 4.