Wildpark Nederland
NPO Start

Wildpark Nederland

Op zoek naar de oernatuur

29 aug - 1 sep 19.50 uur NPO 2

De Presentatoren

EMIL ANDEL


Emil Andel (1982) weet met humor en zelfspot mensen uit alle lagen van de bevolking aan zich te binden. Zijn televisieloopbaan begon in 2006 bij Omroep West. Daar bedacht en presenteerde hij zijn eigen wekelijkse rubriek ‘Onder de loep’, waarin hij verschillende multiculturele eigenaardigheden als accenten, handgebaren en lichaamsgeurtjes onder de loep nam.

Zijn talent bleef in Hilversum niet onopgemerkt. Voor MTNL maakte hij ontwapenende reportages en bij het televisieprogramma De Halve Maan was hij verantwoordelijk voor het onderdeel ‘Poldernomaden’. In 2013 werd Emil presentator bij het NTR-programma Gonzo. Daarnaast levert hij elk jaar luchtige items over zware onderwerpen aan Het Ramadanjournaal en heeft hij een rubriek bij het radioprogramma Dichtbij Nederland.


KIM BRAND

Kim Brand (1987) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met haar film De Zorgfabriek. Deze film werd geselecteerd voor het IDFA en leverde haar een geldprijs van het Filmfonds op. Hiermee maakte ze Wat de Kat Ziet, een film over een kat die elke dag voor de deur van een ziekenhuis zit en de mensen troost biedt. Kim vroeg in het bijzijn van de kat aan bezoekers, patièˆnten en passanten over het leven, ziekte, afscheid nemen en de rol van de kat. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Korte Documentaire op het Nederlands Film Festival.

In 2011 en 2012 maakte ze bij de Human de lange documentaire Among Women: een film over de initiatie van meisjes in Zambia. In een afgelegen dorpje in Zambia volgt ze van dichtbij de initiatierites van vrouwen naar volwassenheid. Door zichzelf op te laten nemen in de vrouwelijke gemeenschap weet ze het vertrouwen van de vrouwen te winnen en ze op een integere wijze neer te zetten. Naast eigen werk regisseert Kim ook voor televisieprogramma’s als De Slag om Nederland (VPRO) en Café de Liefde (VPRO) van Bram van Splunteren.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.