In Voor de Grap gaan cabaretiers op zoek naar grappige, ontroerende, meeslepende en vaak absurde verhalen van kinderen. Geïnspireerd door deze anekdotes, maken ze een korte voorstelling en gaan we zien of die om te lachen is. Waarom? Gewoon Voor de Grap!

Cabaretiers hebben allemaal hun eigen manier om ons aan het lachen te maken: iemand nadoen, een beetje pesten, zingen, beatboxen. Maar waar halen ze hun ideeën vandaan? De inspiratie komt vaak uit hun eigen leven, uit wat er om hen heen gebeurt, of in het geval van Voor de Grap: uit gesprekken met kinderen! Daarvoor gingen Katinka Polderman, Rayen Panday, Annick Boer, Andries Tunru, Nabil Aoulad Ayat en VET kindercabaret naar basisscholen, waar de leerlingen hen vol enthousiasme voedden met hun verhalen.

Host: Edson da Graça

NPO Cultuur
Dit programma is geproduceerd met financiering van NPO Cultuur. Met het initiatief NPO Cultuur biedt de Nederlandse Publieke Omroep een alternatief podium aan de cultuursector en artiesten die geraakt zijn door de coronamaatregelen. Meer informatie is te vinden op NPOCultuur.nl, waar geïnteresseerden zich aan kunnen melden voor de nieuwsbrief over het complete en actuele NPO Cultuur-aanbod.