Vals Plat
NPO Start

Vals Plat

VALS PLAT jubileumserie 2005-2015 Het beste van 10 jaar

Elke zondag,16.25 uur, NPO2

Informatie

Gewone mensen met bijzondere verhalen

Over Vals Plat
Vals Plat staat in de documentairefilm-traditie van andere NTR-programma’s zoals als Urbania en City Folk, waarin gewone mensen uit de samenleving met hun opmerkelijke levensverhalen worden geportretteerd. De items worden zoveel mogelijk verteld aan de hand van real-life-scènes uit het leven van de hoofdpersonen. Een maker gaat op zoek naar en visualiseert het unieke verhaal dat elke Nederlander met zich meedraagt. Het verhaal ontvouwt zich voor de camera. Statische interviews worden vermeden.

Vals Plat heeft een kweekvijverfunctie voor jonge programmamakers. Het programma wordt gemaakt door een groep van jonge en ervaren regisseurs van allerlei komaf. De makers hebben hun roots in o.a. Suriname, Bosnië, Marokko, Turkije en Nederland.

'"Vals plat?"
"Vals plat" is een term uit de wielersport, waarmee een deel van het wielerparcours wordt aangeduid, dat ogenschijnlijk horizontaal – dus gemakkelijk – lijkt te verlopen, maar in werkelijkheid een verraderlijk stijgingspercentage vertoont. Voor wielrenners is vals plat dus een vorm van optisch bedrog. Hetzelfde geldt voor de verhalen in het televisieprogramma Vals Plat. Meestal is er in die verhalen sprake van een gekantelde werkelijkheid, ofwel iets dat niet precies is, wat het lijkt.

Hakim draait door
Presentator Hakim Traïdia haakt in op de verhalen in de uitzending. Hij trekt door Nederland en schiet mensen aan op straat, op de markt, in winkelpassages, op het strand. Hij praat met toevallige passanten over de thema’s van het leven: liefde, dood, geluk, verlies, passies....Vaak leidt dit tot bijzondere, aangrijpende, maar ook vrolijke en soms hilarisch reacties en levensverhalen van gewone mensen in een notendop.

Geef iemand op
Ken jij iemand met een bijzonder verhaal die je graag in een portret van Vals Plat zou zien? Stuur dan je contactgegevens en motivatie naar valsplat@ntr.nl en misschien wordt deze persoon binnenkort wel uitgenodigd voor een gesprek!

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.