Vals Plat
NPO Start

Vals Plat

VALS PLAT jubileumserie 2005-2015 Het beste van 10 jaar

Elke zondag,16.25 uur, NPO2

Afleveringen

Zondag 18 oktober (16.25uur NPO2)

Piano spelen is de grote passie van Rhea Elise Khoeblal (27). Wanneer het maar kan trekt ze als straatmuzikant door de Nijmeegse binnenstad. Rijdend in haar rolstoel duwt ze haar piano naar de plekken waar ze haar publiek wil vermaken..
Rhea is niet door haar echte ouders opgevoed. Toen ze vier jaar oud was, werd ze geadopteerd door haar tante, die haar vanuit Suriname naar Nederland bracht. Een paar jaar later kreeg ze een auto-immuun ziekte waardoor ze blijvend gehandicapt werd. Maar door de hulp van haar adoptieouders heeft ze daar goed mee leren leven. Ze volgde twee studies aan de universiteit en werkt nu als bijlesdocente wiskunde/statistiek en als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk. Rhea heeft ze er een hekel aan dat mensen haar vaak in eerste instantie zien als iemand die in de rolstoel zit. (Regie: Tatjana Mirkovic)

Ben Bijker heeft zijn hele leven gewerkt in het gevangeniswezen. Zijn laatste functie was die van directeur van de jeugdinrichting de Hartelborgt in Spijkenisse. Hij kreeg een nieuwe hoge positie aangeboden binnen justitie, maar hij bedankte daarvoor om zijn droom na te streven: fulltime clown worden.
Als kind leed Ben onder het strenge regime van zijn gereformeerde ouders. Zijn militaire vader speelde ook de militair thuis. Ben had altijd het gevoel dat hij niet echt gewenst was. Daarom wil hij graag gezien worden en zich geliefd voelen en vandaar ook zijn opmerkelijke transformatie van gevangenisdirecteur tot clown. (Regie: Max Moszkowicz)

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.