Uitmarkt
NPO Start

Uitmarkt

Jaarlijkse vooruitblik op het komend cultureel seizoen.

23aug | 21.10u |NPO 2

Programmering

Uitmarkt 2018: De Opening
Vrijdag 24 augustus, 21.10 op NPO 2
Met o.a. Guus Meeuwis, Broederliefde en Van der Laan & Woe
Presentatie: Eric Corton

Op vrijdag presenteert Eric Corton – live vanaf het Oosterdok in Amsterdam – het openingsprogramma. Een opwindende mix van cabaret, dans en muziekoptredens: Guus Meeuwis zingt zijn hit single 'Je Moet Het Voelen'. Cabaretiers Van der Laan & Woe komen humoristisch en messcherp uit de hoek. Aanstormend talent van eigen bodem: singer-songwriter Pitou en de energieke band EUT. Het virtuoze Weense duo BartolomeyBittmann pakt uit op cello en viool. Soul van zanger Pete Philly. De Amsterdamse band The Dubbeez geeft reggae een hedendaagse schwung. Dans van de explosieve dansgroep 155, maar ook van het moderne balletgezelschap Introdans. En rapgroep Broederliefde bouwt een feestje met hun zomerhit 'Hoe Je Bent'. Dit allemaal onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland, New Cool Collective. (Programmering o.v.b.)

Uitmarkt Soul Concert 2018: The Revolution Televised
Zaterdag 25 augustus, 22.40 uur op NPO 2
Presentatie: Andrew Makkinga

In het 'The Revolution Televised' concert openen de HAYP band (o.l.v. Alvin Lewis) en zanger Ivan Peroti het culturele seizoen met een positieve boodschap. Ze worden muzikaal bijgestaan door ZO! Gospel Choir en Red Limo String Quartet. En samen met artiesten als Berget Lewis, Sarah-Jane, Ruben Hein, Shary-An en Joël Gaerthé bouwen zij een feestje met de mooiste protestsongs door de jaren heen.

Zanger Ivan Peroti over de aanleiding van het concert: "The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." - Edmund Burke
'Jammer genoeg leven we in een tijd waarin wij, ook ik, gewend zijn aan al het negatieve om ons heen. We lijken verlamd om te protesteren. En er komt ongetwijfeld een moment dat we zelfs geen social media protesteerders meer mogen zijn… Voor mij is het nu dan ook de tijd om weer de straat op te gaan, de protestliederen af te stoffen en deze zo hard mogelijk te zingen.'

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. Zijn woorden van protest zijn nog steeds actueel. Dit zie je ook terug in de muziek. Protest is een thema dat heel veel musici heeft geïnspireerd in de muziekgeschiedenis. Dit heeft prachtige protestsongs opgeleverd die tijdens het concert in een soulvol jasje worden gegoten, zoals: 'Wake Up Everybody' van John Legend, 'Everything Is Everything' van Lauryn Hill en 'A Change Is Gonna Come' van Sam Cooke. Maar ook klassiekers van o.a. Bob Marley, John Mayer en The Rolling Stones komen voorbij. (Programmering o.v.b.)

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.