Top 2000 a gogo

Best of Top 2000 a gogo: 25 december, 20.40 uur, NPO 3
Top 2000 a gogo: 26 t/m 31 december, 19.25 uur, NPO 3

De NTR pakt eind december weer flink uit met de Top 2000 a gogo. Op eerste kerstdag blikken we nog één keer terug op de hoogtepunten van de Top 2000 a gogo van vorig jaar. Op tweede kerstdag start de Top 2000 a gogo met zes gloednieuwe afleveringen. Te gast in het Top 2000 café zijn onder meer Roxeanne Hazes, Martijn Krabbé, Dennis van der Geest, Churandy Martina, Sander Lantinga, Fidan Ekiz, Roel van Velzen, Murat Isik, Evi Hanssen en René Froger.

Al 17 jaar lang laat de Top 2000 a gogo tussen kerst en oud & nieuw zes avonden achter elkaar haar licht schijnen op de lijst der lijsten van NPO Radio 2. De complete popgeschiedenis passeert de revue. Onvermoeibaar en enthousiast ontvangt Matthijs van Nieuwkerk diverse bijzondere gasten in een bruisend Top 2000 café. En zijn muzikale steun en toeverlaat Leo Blokhuis diept elk jaar opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis op. Uiteraard zit de serie vol met videoclips, reportages en mooie verhalen.

Best of Top 2000 a gogo, 25 december, 20.40 uur, NPO 3
Aan de vooravond van een gloednieuwe serie van zes afleveringen blikken Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis terug op de hoogtepunten van de Top 2000 a gogo van vorig jaar. Met onder meer de reportages over ‘Papa’ van Stef Bos en Toto’s ‘Rosanna’, cabaretier Vincent Bijlo vertelt waarom Stevie Wonder zo bijzonder voor hem is, de leukste fragmenten uit de quiz en uiteraard heel veel muziek!

 
Top 2000 a gogo – aflevering 1, 26 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering een reportage over ‘One of us’ van Joan Osborne, zij vertelt ons hoeveel problemen deze hit haar bezorgd hebben en songwriter Eric Bazilian (The Hooters) laat ons zien hoe het nummer is ontstaan en Leo Blokhuis brengt een ode aan de dit jaar overleden zangeres Aretha Franklin.

Top 2000 a gogo – aflevering 2, 27 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering onder meer een reportage over The Dandy Warhols, die we kennen van hun hit ‘Bohemian like you’. Dit werd een interview zoals we in onze rijke historie nog nooit eerder hadden meegemaakt en waaruit blijkt dat seks, drugs & rock n’ roll nog steeds levend is! Verder vertelt presentator Martijn Krabbé over zijn favoriete Top 2000 artiest. En radio dj Sander Lantinga neemt het in de quiz op tegen journaliste Fidan Ekiz.

Top 2000 a gogo – aflevering 3, 28 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering onder meer een reportage over Maaike Ouboter’s nummer ‘Dat ik je mis’, dat ze eigenlijk per ongeluk schreef. Daarnaast neemt voormalig judoka Dennis van de Geest het in de quiz op tegen sprinter Churandy Martina. En de winnaar van de Libris Literatuurprijs Murat Isik pleit voor Billie Jean van Michael Jackson op nummer 1.
 
Top 2000 a gogo – aflevering 4, 29 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering een zeer bijzondere reportage over Lamont Dozier, die we kennen van het songwriters- en productietrio Holland-Dozier-Holland, die vele Motown successen maakten. Hij schreef vele hits voor The Supremes waarvoor we specifiek dieper duiken in ‘Where did our love go’.
 
Top 2000 a gogo – aflevering 5, 30 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze aflevering een reportage over Suzanne Vega waarin ze het verhaal vertelt over haar hit ‘Luka’. Ook gingen we in Engeland langs bij de dichter Pete Brown die vele hits voor Cream heeft geschreven samen met Jack Bruce, waaronder ‘White Room’ en ‘Sunshine of your Love’.
 
Top 2000 a gogo – aflevering 6, 31 december, 19.25 uur, NPO 3
In deze laatste aflevering is uiteraard onze huispianist Roel van Velzen van de partij. In de quiz nemen zanger René Froger en de Belgische presentatrice en zangeres Evi Hanssen het tegen elkaar op. En er zal een reportage voorbij komen over Madonna’s ‘Like a virgin’, waaruit blijkt dat het nummer helemaal niet over Madonna’s maagdelijkheid gaat.

Vanaf 17 december: Top 2000 Vinyl Voorpret
Vorig jaar was het voor het eerst te zien op NPO 2 extra, met veel bijval van vinylliefhebbers. En vanaf 17 december presenteert de NTR vijf nieuwe afleveringen van de Top 2000 vinyl voorpret. Elke avond om 20:30 uur duikt een NPO Radio 2-dj of -artiest annex vinylliefhebber diep in de lijst der lijsten aan de hand van zijn favoriete platen. Uiteraard worden hun verhalen voorzien van de nodige zeldzame clips/live-fragmenten uit het archief van Fenno Werkman. De vinylliefhebbers dit jaar zijn: Jan Willem Roodbeen (presenteert Jan Willem start op op NPO Radio 2), Evelien de Bruijn (presenteert ’t Wordt nu laat op NPO Radio 2), Ruben Hein (singer-songwriter, bracht dit jaar het album Groundwork Rising uit en hij won Wie is de Mol?), Jennie Lena (The Voice Of Holland-finaliste, bracht afgelopen oktober het album To Be Honest uit) en Ad Vandenberg (Hollands glorie op gitaar, toert momenteel met zijn band Vandenberg’s Moonkings door Nederland).

Over de NPO Radio 2 Top 2000
De NPO Radio 2Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen op NPO 3: Top 2000 Quiz, Top 2000 A Gogo en de Top 2000: Untold stories. De Top 2000 is live te volgen op NPO 1 Extra en ’s nachts op NPO 3. Het publiek kan de Top 2000 ook live beleven in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum. Voor meer informatie: nporadio2.nl/top2000