Top 2000
NPO Start

Top 2000

Muziekprogramma's over de lijst der lijsten

Vanaf 28 november, NPO 3

The Untold Stories

Vanaf zaterdag 1 december, 4 zaterdagen om 23.05 uur op NPO 3

In de vierdelige serie Top 2000: The Untold Stories gaan we weer kriskras door 15 jaar Top 2000 a gogo. Hierin zijn reportages te zien uit de archieven van de Top 2000 a gogo. Presentatie is in handen van Leo Blokhuis.

Aflevering 1: Thriller en meer
Een hele uitzending over verschillende soorten muziek die de jaren ’80 kleurde. Zo duiken we in de opname van het meest succesvolle album ooit: Michael Jackson’s Thriller. Dit doen we aan de hand van interviews met geluidstechnicus Bruce Swedien, David Paich en Steve Lukather van de band Toto, gitarist Michael Sembello, producer Quincy Jones en songwriter Rod Templeton. Tevens een portret van Hugh Cornwell, zanger en songwriter van de The Stranglers. Hij vertelt over zijn hit ‘No More Heroes’ en geeft zijn kijk op politieke correctheid. Verder een masterclass songwriting van Desmond Child. Hij werkte mee aan vele hits zoals ‘I Was Made for Lovin’ You’ van Kiss, Bon Jovi's ‘Livin' on a Prayer’ en ‘You Give Love a Bad Name’, Aerosmith's Dude (Looks Like a Lady) en Alice Cooper's ‘Poison’.

Aflevering 2: Het Franse Lied
In deze aflevering staat het Franse lied centraal. We geven een overzicht van wat de Top 2000 te bieden heeft op Franstalig gebied. We laten een niet eerder vertoond interview met Charles Aznavour zien. En we vertellen de verhalen achter de grootste hits van Gerard Lenorman, Michel Fugain, Les Poppys en Jacques Dutronc.

Aflevering 3: Alice Cooper, Don McLean, Yvonne Elliman en meer
Shockrocker Alice Cooper vertelt het over de start van zijn carrière en het verhaal achter het nummer ‘Elected’. Singer-songwriter Don McLean kennen we het beste van zijn hit ‘American Pie’, maar nu vertelt hij over zijn hit ‘Vincent’, geïnspireerd op Vincent van Gogh. En zangeres Yvonne Elliman vertelt hoe ze de rol van Maria Magdalena kreeg in Jesus Christ Superstar en hoe ze in de band van Eric Clapton terecht kwam.

Aflevering 4: Beth Hart
In deze laatste aflevering een documentaire over Beth Hart. Vorig jaar spraken wij haar over haar hit ‘Leave the Light On’. Maar er waren nog zoveel niet vertelde verhalen dat we besloten een gehele uitzending aan haar te wijden. In deze documentaire volgen we Beth Hart in Los Angeles en in Amsterdam. Zij praat openlijk over haar strijd met drank, drugs en haar bipolaire stoornis en de nummers die zij daarover schreef. Een persoonlijk verhaal over strijd en hoop.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.