Informatie

Aflevering 1
10 juni 2016
Petra wordt, door de Surinaamse Tewa Muller, meegenomen in de gebruiken van de Surinaamse keuken. Ze neemt ons mee in de geheimen van de pom die haar oma altijd maakte. Een verhaal over een geheim familierecept, een kookkunstenares, de minister-president van Suriname Johan Adolf  Pengel en de plantage La Prosperité.

Aflevering 2
17 juni
De Italiaanse Antonio Giannattasio begon als gastarbeider op de ADM-scheepswerf als jongste lasser. Zijn deur, maar vooral zijn keuken, staat altijd en voor iedereen open. Zijn specialiteit fave, een tuinbonenpuree ook wel bekend als armoedegerecht, brengt Petra vanuit Taranto, in de hak van de laars van Italië, naar zijn paradijselijke woonboot in Amsterdam-Noord.

Aflevering 3
24 juni
Simo Bouabgha groeide op in het oasestadje Tinghir in het zuiden van Marokko, waar hij veel herinneringen heeft. Een van de belangrijkste is toch wel de langzaam gegaarde schapenkop, dat hem terugbrengt naar de keuken van zijn oma waar hij veel tijd spendeerde.

Aflevering 4
1 juli
De Rotterdamse Archell Thompson groeide op in Curaçao, maar liet in Nederland jaren van drugs en criminaliteit achter zich. Om toch een stukje Curaçao te bewaren en door te geven, leert hij zijn dochters Funchi met bakkeljauw en gebakken banaan maken.

Op 8 juli is er geen uitzending.

Aflevering 5
15 juli
Songül Mutluer uit Zaandam komt uit een gezin van zeven kinderen, waarvan zes dochters. Haar ouders kwamen als Turkse gastarbeiders naar Nederland om te werken in de textielindustrie. Om het werken en de zorg voor de kinderen te kunnen volhouden, stuurden haar ouders Songül en een zus voor een paar jaar naar oma in Turkije. Op haar negende keerde ze voorgoed terug naar Nederland. Door het eten van haar zelfgemaakte dolma waant ze zich weer terug in Turkije.

Aflevering 6
22 juli
Jannie Munk verruilde haar vaderland Denemarken voor Delft. Ze vond er de liefde en runde er een toprestaurant. Gaandeweg de jaren vernederlandste ze. Haar bezoeken aan de Deense Zeemanskerk in Rotterdam veranderden dat. Daar voelt ze zich Deen in hart en nieren. Jannie bezoekt met Petra Possel deze kerk en maakt haar lievelingsrecept voor haar klaar: speklapjes met peterseliesaus en aardappelen, het gerecht dat onlangs is uitgeroepen tot Deens cultureel erfgoed.