Luistertips

Heb je nou geen idee meer hoe je jezelf moet vermaken of woon je alleen en word je gek van de stilte? Geen zorgen, met deze podcasts ga je het thuiszitten straks nog missen. Je productiviteit hoeft er in ieder geval niet onder te lijden, zet er bijvoorbeeld eentje aan tijdens het koken of tijdens je dagelijkse ommetje en sla twee vliegen in één klap.

Virus Verhalen
De dagen worden langer en het weer beter, maar dat wil nog niet zeggen dat we naar buiten kunnen om ervan te genieten. Terwijl de lente aanbreekt zit de meerderheid van de bevolking nog steeds verplicht binnen. Hoe gaat men hiermee om? En wat kunnen we doen om elkaar te helpen in deze tijd? In deze podcasts verhalen van achter de voordeur: van mensen voor wie een kleine aanpassing in hun levensstijl genoeg is en hen voor wie de maatregelen een stuk drastischer zijn.
Beluister Virus verhalen hier

Radio Doc
Met iedere week een kort én een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden, is Radio Doc erg veelzijdig. Luister naar verschillende aangrijpende verhalen en documentaires over de actualiteit, maatschappij en alles daaromheen. 
Beluister Radio Doc hier

Lezen in het donker
Dé podcast om bij weg te dromen. Doe het licht uit, druk op play en laat je meevoeren door ontroerende geschiedenisverhalen, wetenschappelijke vergezichten en intieme gesprekken met schrijvers. 
Beluister Lezen in het donker hier

Een jongen in de Oorlog
Oud radio- en tv-maker Koos Postema vertelt in deze podcast persoonlijke verhalen over het opgroeien tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoe zijn Rotterdamse gezin zich staande probeerde te houden tijdens de bombardementen. Het aangrijpende, waargebeurde verhaal wordt van begin tot eind verteld door Koos Postema zelf. Want hij kan het navertellen.
Beluister Een jongen in de Oorlog hier

Brand in het Landhuis
Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit een antwoord gekomen? Podcastmaker en acteur Simon Heijmans besluit een zoektocht te ondernemen. Een zinderend, waargebeurd, verhaal over een drama in een landhuis.
Beluister Brand in het Landhuis hier

Focus wetenschap
Blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke ontwikkelingen en leer over de wetenschap om je heen. Hoe komen we aan 2400 IC-bedden binnen een week? Gaan orgaandonaties door in tijden van corona? Deze onderwerpen en nog veel meer worden behandeld bij Focus Wetenschap. 
Beluister Focus wetenschap hier