Marokkaanse Moeders
NPO Start

Marokkaanse Moeders

Marokkaanse moeders: wie zijn ze en hoe voeden ze hun kinderen op?

Elke zondag, 16.00 uur, NPO 2

Informatie

Jongeren die schelden, hangen op straat en onwenselijk gedrag vertonen; dit negatieve beeld verschijnt steeds vaker in de media als het gaat over de Marokkaanse jeugd. Maar worden ze ook echt zo opgevoed? In de nieuwe serie Marokkaanse moeders, geproduceerd door Interakt in samenwerking met de NTR, gaan makers Marjolein Busstra en Rebekka van Hartskamp op zoek naar de vrouwen achter deze jongeren: hun moeders.

Een groep die vrijwel nooit in de media zichtbaar is, omdat broers, vaders en zonen dit tegen zouden houden. Ook voor de serie bleek de zoektocht naar deze dames moeilijk, aangezien veel van hen niet voor de camera hun verhaal durfden te doen. Uit angst om veroordeeld te worden door hun omgeving.

Uiteindelijk waren er toch tien dappere moeders bereid dit stilzwijgen te doorbreken. In vijf afleveringen zien we hoe zij hun weg vinden in de Nederlandse samenleving en omgaan met de problemen en vooroordelen die daarbij gepaard gaan.

Een dagelijkse bezigheid als winkelen is voor bijvoorbeeld moeder Aicha niet zo simpel. Wat is volgens haar wel en niet geschikt om aan te trekken? En hoe zouden de moeders het vinden als hun zonen niet binnen hun eigen cultuur zouden trouwen?

Kijk vanaf zondag 1 november wekelijks om 16.00 uur naar NPO 2: Marokkaanse moeders.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.