Kwesties
NPO Start

Kwesties

Live debatprogramma

Elke zondag,20.00, NPO Radio 1

Komende uitzending

Deze zondag live op NPO Radio 1:

Op campings wonen legaliseren?
En een debat over seks tijdens het WK!

Ze zijn uit hun huis gezet na een scheiding, of zeggen moeilijk een huis te kunnen vinden door het woningtekort of de hoge huurprijzen in Nederland. De oplossing? Onderdak vinden bij familie en vrienden, het Leger des Heils, of.. permanent wonen op een van de 1.500 recreatieparken in Nederland. 

De NPO Radio 1-bus reist zondagavond af naar Camping ’t Hoekje in Putten voor een debat over de permanente bewoning op bungalowparken. 

Lokale politiek in debat met burgers
Op een recreatiepark wonen is verboden, maar het gebeurt toch. In veel gemeenten wordt het al jarenlang gedoogd. De gemeente Oldenbroek heeft besloten om het te legaliseren. Presentator Rob Oudkerk ontvangt in de bus met politici uit de regio die het debat aangaan met mensen die op de recreatieparken willen wonen of verdreven zijn.

Sinds 2014 is de gemeente Putten bezig met strenge handhavingsacties, wat twee weken terug leidde tot een wanhopige zelfmoordpoging van een campingbewoner. Camping-eigenaren worden beboet als zij geen actie ondernemen en bewoners raken dakloos. Is legaliseren de oplossing? Of hadden ze van begin af aan kunnen weten dat ze daar niet permanent mochten wonen? 

Debat: 'Verbied voetballers seks te hebben tijdens het WK'

Het WK is deze week van start gegaan en de coach van Panama is direct heel duidelijk geweest over het bezoek van de voetbalvrouwen. Hij plaatst seks namelijk in het rijtje van drugs en alcohol en eist een geheelonthouding van het Panamees voetbalteam.

Marianne van den Anker is in Utrecht en praat met onder anderen oud-hockeyer Jacques Brinkman over seks tijdens grote sportevenementen. Is het begrijpelijk dat de Panamese coach dit verbiedt of is het overdreven? En wat zijn zijn ervaringen?

Zondag 17 juni 2018 live op NPO Radio 1
tussen 20.00 en 21.00 uur

Meediscussiëren kan! Stuur een bericht tijdens de uitzending via de NPO Radio 1-app of -site. Of kijk op de Facebook-pagina voor video's en extra's