Kwesties
NPO ontdekknop

Kwesties

Live debatprogramma

Elke zondag,20.00, NPO Radio 1

Komende aflevering

Kwesties zondag op NPO Radio 1 

Geen ramadan en toch een goede moslim? 

Uitzending: zondag 28 mei 2017, 20.00 - 21.00 uur op NPO Radio 1. 

 

Zaterdag begint de Ramadan. In deze negende maand van de islamitische maankalender wordt er tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. Hoe belangrijk is het om hieraan mee te doen als moslim? Kun je een goede moslim zijn als je niet vast?

 

Rob Oudkerk is zondag in Amsterdam Nieuw-West om met moslims te praten over Ramadan. Het blijkt dat steeds minder jonge islamitische Nederlanders zich strikt houden aan de regels van de Ramadan. Is verandering van een geloof door de tijden heen eigenlijk heel logisch? En bestaat moderniteit wel binnen de islamitische gemeenschap? Deze vragen worden beantwoord door vier moslims.

 

Deelnemers aan het debat:

Atta de Tolk (schrijver), Nermien el Salmawy (werkt in de mode), Semra Celebi (juriste en wilt de positie van de moslimvrouw ter discussie stellen) en Omer Karasu (bestuurslid CMO en initiatiefnemer van “Hallo wij zijn moslims”).

 

Marianne van den Anker leidt in Nieuwe Niedorp, een debat over de vraag of het tijd wordt dat er, net als op sigarettenverpakkingen, waarschuwingen worden geplaatst voor de gevolgen van alcohol en zo de totale alcoholconsumptie terug te dringen.

 

Deelnemers aan het debat:

Niko Stammes (gestopt met drinken op zijn 19e) en Rober Willemsen (voorzitter Koninklijke Horeca Nederland).

 

Over Kwesties

‘Kwesties’ is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

 

Discussieer mee

Praat mee met ons op Twitter: @kwesties_ntr; gebruik de hashtag #kwesties

Bekijk ook onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/kwesties