Kunststof Radio
NPO Start

Kunststof Radio

Talkshow met prominenten over cultuur en media

Ma-vr | 19:00 | NPO Radio 1

Familieweek

24 t/m 27 december om 19.30 uur op NPO Radio 1

De Kerstweek is bij uitstek de week van de familie. Daarom ontvangt Kunststof van 24 t/m 27 december bekende Nederlanders uit de wondere wereld van kunst en cultuur die een familieband hebben. 

24dec Kunststof programmapagina vd vlugt

Maandag 24 december - Bram van der Vlugt, Floris van der Vlugt en Hester van der Vlugt

Acteur Bram van der Vlugt (84 en nog volop aan het werk) heeft sinds een paar jaar met zijn familie het theatergezelschap Van der Vlugt & Co dat nu door het land trekt met de voorstelling ‘Vasalis, altijd vandaag’, gebaseerd op het leven van een van de meest geliefde dichteressen van Nederland. Ze wordt gespeeld door Nettie Blanken. Zoon Floris begeleidt als eenmansorkest en componeerde de muziek. Dochter Hester is violiste en speelde in de twee vorige voorstellingen van Van der Vlugt & Co.
Presentatie Frénk van der Linden

24dec Kunststof programmapagina sabri saad el hamus

Dinsdag 25 december - Sabri Saad El Hamus en Shady El Hamus

Acteur Sabri Saad El Hamus groeide op en studeerde economie in Caïro, Egypte waarna hij in Nederland naar de toneelschool in Arnhem ging. Hij  is inmiddels een van de beste acteur van Nederland en was dit jaar te zien in de tv-serie ‘Klem’ en de tv-film ‘Gelukszoekers’. Tot eind december speelde hij in de theatervoorstelling ‘De onzichtbare man’ met beeldend kunstenar Michiel Voet. Zijn oudste zoon Shady is filmregisseur en geldt als een van grote talenten van de Nederlandse film. Volgend jaar juli gaat zijn eerste lange speelfilm in première – ‘Libi’.
Presentatie Jellie Brouwer

24dec Kunststof programmapagina loes luca

Woensdag 26 december - Loes Luca en Nina Gantz

Actrice en comédienne Loes Luca zit veertig jaar in het vak. Dochter Nina Gantz begint net als regisseur van animatiefilms. Loes Luca krijgt het druk volgend jaar. Ze speelt de hoofdrol in de komische speelfilm ‘Mi Vida’ van Norbert ten Hall die haar op het lijf is geschreven. En Maria Goos schrijft op dit moment aan een solovoorstelling voor La Luca. Dochter Nina Gantz studeerde in 2015 af aan de National Film and Television School in Engeland met ‘Edmond’, een korte animatiefilm over een mannetje dat terugblikt op zijn leven. De film werd overladen met prijzen, waaronder de prijs voor beste korte animatiefilm op het Sundance Film Festival in Utah en een prestigieuze BAFTA Award.
Presentatie Frènk van der Linden

24dec Kunststof programmapagina katja vera

Donderdag 27 december - Vera Beths en Katja Herbers

Vera Beths en dochter Katja Herbers weten beiden wat internationaal succes is. Vera Beths treedt op met Nederlandse symfonieorkesten waarbij ze op een Stradivarius uit 1727 speelt. Ze boekte wereldwijd succes en is net zo geïnteresseerd in Oude Muziek als geïmproviseerde muziek. Dochter Katja Herbers speelde bij Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel en de Münchner Kammerspiele. En had succes in Amerika met de tv-serie Manhattan en het tweede seizoen van de HBO-serie ‘Westworld’.
Presentatie Petra Possel

Naar website