Deelnemers

Nadine (32) en Chris (30). Indonesië

‘Oorspronkelijke Bijlmerbewoners met succesvolle carrière’

Deze Nazaten van Indiërs die Indonesië moesten ontvluchten zijn opgegroeid in de Bijlmer - en hebben een goede baan. (hotelmanager en Mediainkoper) Maar de geuren uit de keuken van hun moeder en de smaken van de Pasar Malam zijn zo doorgedrongen tot in hun vezels dat ze niet anders kunnen dan deze droom te pakken: Een eigen Indische keuken in de World of Food.

Jeroen (48) Nederland

‘ Na alle mislukkingen nu Oer-Hollandse pannenkoeken in Zuid oost’

Financiële problemen teisteren het leven van de werkloze Jeroen. Maar hij laat zich niet uit het veld slaan. Als grootste vrijwilliger van Zuid Oost – bij uitbetaling was hij miljonair geweest- ziet hij zijn kans schoon om pannenkoeken te gaan bakken in de World of Food.

Anglino(41) Nederlandse Antillen

‘ Overleven in de Bijlmer’

Angelino overleefde de Bijlmerramp en heeft een leven achter de rug vol drugs en criminaliteit. Hij is nu cateraar van Antilliaanse gerechten. Het koken heeft hij geleerd van de enige vrouw in zijn leven – zijn 88 jarige oma. Met een hart van goud, maar met weinig discipline begint hij aan een gewaagd project: Een Antilliaanse tent in de World of Food.

Yvette (56) Dominicaanse Republiek

‘ De moeder der moeders van de Bijlmer vecht terug ‘

De kleurrijke Yvette is alleenstaande moeder van 5 kinderen en bijna ongeloofwaardig veelzijdig. Ze runde een kapsalon, een restaurant en een reisbureau. Nu maakt ze Spaanse kookfilmpjes en doet ze de catering voor grote partijen. Terwijl ze zich bekommert om haar kleinkinderen deinst ze niet terug voor een nieuwe uitdaging: Een nieuw bedrijf in de World of Food.

Ileen (58) Suriname

‘Na Sushi gaat dit eenpansgerecht Moksi alesi de wereld veroveren’

Ze heeft haar hele leven gewerkt en had vaak twee banen want ze moest in haar eentje 2 kinderen opvoeden. Haar zoons kussen de grond waarop zij loopt en zijn haar linker en rechterhand. Moksi alesi is haar specialiteit en ze wilt dit gerecht op de kaart gaan zetten en daarmee de wereld veroveren. Net zoals de Sushi wereldberoemd is geworden. Ze gaat 6 dagen per week open en de zevende dag is ze gewijd aan de kerk. God is naast haar zoons het belangrijkste in haar leven.

Daphne (52) & George (54) Nederlandse Antillen

‘Caribische Snacks voor bruiloften en partijen’

Ze zijn beiden opgegroeid in Curaçao in dezelfde wijk maar de vonk sloeg pas over in de Bijlmer. Daphne is in Zuidoost een locale bekendheid vanwege haar Caribische Snacks. Samen met haar vriend en vader van haar kinderen gaat ze Djay’s Kitchen beginnen. Ze stopt met haar baan als administratief medewerkster en heeft middels crowdfunding de investering voor het bedrijf al geregeld. Deze optimist wil met haar hele gezin een succes van het bedrijf te maken. Na een moeilijke jeugd heeft ze nu bewezen met George dat liefde alles overwint en haar grote droom is om eindelijk te trouwen…….. in de World Of Food ?

Ahmed (30) Egypte

‘Twee geboortes tegelijkertijd’

Voormalig vakkenvuller en manager Ahmed heeft zijn moeder laten overkomen om hem te helpen bij de geboorte van zijn droom: een eigen keuken in de World of Food. Tegelijkertijd zal zijn grote (vakantie)liefde Vayhistha gaan bevallen van zijn eerste kindje. Stress, geluk en een diepe liefde voor koken komen samen na een turbulent leven in het Midden Oosten. Zijn moeder uit Egypte komt hen helpen met de baby en de voorbereidingen in de World of Food.