Knoop Gala
NPO Start

Knoop Gala

Het muziekgala met optredens van artiesten met een verstandelijke beperking

27 dec | 17.05u | NPO 1

Knoop Gala: De mooiste liedjes

Getalenteerde muzikanten met een verstandelijke beperking treden tijdens het Knoop Gala op met grote namen uit de Nederlandse muziek. Met gastheer Paul de Leeuw en onder begeleiding van het Metropole Orkest komen daar al een decennium lang de meest bijzondere momenten uit voort. Optredens die je vaker dan één keer zou willen zien. Daarom komen een aantal hoogtepunten in deze eenmalige special voorbij. Met medewerking van o.a.: Chantal Janzen, Maan, Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis en vele anderen.

Het Knoop Gala is hét muziekgala van de NTR in samenwerking met HandicapNL. HandicapNL en NTR werken als sinds 2013 samen om ieder jaar bekende Nederlandse artiesten op te laten treden met artiesten met een verstandelijke beperking.
Dat levert een schitterend gala op, maar tegelijkertijd maakt deze show ook een statement: mensen met een verstandelijke beperking beschikken over veel meer talenten dan menigeen denkt.

NTR vind het belangrijk dit programma in samenwerking met HandicapNL te kunnen maken. Waarom?
In Nederland wonen ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. En dit aantal blijft groeien.
Hoe divers de beperkingen ook zijn, de problemen die deze mensen ervaren, vertonen veel overeenkomsten.
Eenzaamheid, weinig eigen regie, afhankelijkheid van zorginstanties en ingewikkelde regelgeving zijn voorbeelden hiervan.
HandicapNL gelooft dat dat beter kan én moet.

Kijk op HandicapNL

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.