Knoop Gala
NPO Start

Knoop Gala

Het muziekgala met optredens van artiesten met een verstandelijke beperking

22dec | 20.25u | NPO 1

Knoop Gala 2018

 

Opname dinsdag 11 december Koninklijk Theater Carré
Uitzending zaterdag 22 december 20.25 uur, NPO 1

Met veel trots organiseren de NTR en HandicapNL het Knoop Gala dit jaar al weer voor de achtste keer! Een bijzonder gala waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights staan.

Gedurende deze speciale avond zingen en/of spelen zij de sterren van de hemel. Dit doen zij niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn dit niemand minder dan Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Mede hierdoor belooft het Knoop Gala weer een geweldige show te worden!

Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Ook hoeft u niks te missen van wat er achter de schermen gebeurt, want Dieuwertje Blok brengt weer verslag uit vanuit de Greenroom. Bovendien is het Knoop Gala natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Steun aan HandicapNL
Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. Dit fonds draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander. 

De uitzending van het Knoop Gala 2018 is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.