serie informatie

Broers en zussen zijn degenen met wie je tot je dood te maken hebt, zonder dat je ze ooit hebt uitgekozen. De relatie met een broer of zus is voor de meeste mensen de langdurigste verbinding die ze in hun leven hebben. Je kent je broer of zus langer dan je ouders, je vrienden of je partner. Dat gaat gepaard met grote emoties en gevoelens; van vriendschap en verbondenheid tot competitie, concurrentie en soms regelrechte haat.

Coen Verbraak praat in de serie met mensen uit opvallend grote gezinnen, uit gezinnen waar een groot geheim was, waar kinderen geadopteerd waren, waar een kind is overleden, of waar één kind alle aandacht nodig had. Onder hen Barry en Laura Atsma  -over hun broer Rimmert, die Down-syndroom heeft -, de drie broers Van Bommel, van de gelijknamige schoenenfabriek, en de eeneiige tweelingbroers Peter en Erik die elkaar pas op hun 17e leerden kennen.

Het gaat in deze nieuwe serie over confronterende vragen die iedereen zich weleens gesteld heeft: was er eigenlijk een favoriet kind thuis? Werd er van allemaal evenveel gehouden? Zijn er van ieder kind evenveel foto’s? Ontsnap je ooit aan de ingesleten patronen uit je jeugd? (“Ja hoor, daar heb je hém natuurlijk weer”). En zou je je broer of zus hebben uitgekozen in je vriendenkring?