Het Uur van de Wolf
NPO Start

Het Uur van de Wolf

Verrassende documentaires over kunst en cultuur

Donderdag | 22:55 | NPO 2

IDFA

De Avond van de Wolf op IDFA

Tijdens de Avond van de Wolf op dinsdag 20 november presenteren omroep NTR en IDFA in theater Tuschinski drie nieuwe films, zo divers als de rubriek zelf. Met nagesprekken door Co de Kloet met regisseurs Marjoleine Boonstra en Sophie Huber.

Al ruim twintig jaar programmeert Het Uur van de Wolf eigenzinnige kunstdocumentaires. Tijdens De Avond van de Wolf presenteren omroep NTR en IDFA drie nieuwe films:

Westwood: Punk. Icon. Activist. biedt een scherpzinnige blik in het creatieve proces van de rebelse en onbetwiste Engelse mode-koningin Dame Vivienne Westwood.

In The Miracle of the Little Prince brengt regisseur Marjoleine Boonstra een ode aan het illustere boek van Antoine de Saint Exupéry, middels een poëtische reis langs verschillende gepassioneerde vertalers van 'De Kleine Prins'. 

De documentaire Blue Note Records - Beyond the Notes biedt een muzikale ontdekkingsreis door de geschiedenis van het innovatieve jazzlabel Blue Note. In ontroerende opnames herleven de grote vernieuwers zoals Miles Davis, John Coltrane, Thelonious Monk en Art Blakey. Blue Note richt zich tegenwoordig op een jong publiek met Robert Glasper en Terrace Martin, die de jazz combineren met hiphop.

Tijdschema NTR
De Avond van de Wolf, dinsdag 20 november, Tuschinski 2