Het Uur van de Wolf

Documentaire-programma waar alle kunstvormen in de etalage worden gezet. Veelkleurige films van en over spraakmakende kunstenaars en artiesten; vol verhalen die getuigen van nieuwsgierigheid en een eigenzinnige visie. Documentaires die worden gemaakt vanuit de kracht van verbeelding en willen inspireren, verbinden, ontroeren en ons het liefst ook laten nadenken.

Woensdag 25 mei - 22:15 uur - NPO2

Het leven van schrijfster Renate Rubinstein heeft zowel virulente als liefdevolle kanten. Langs die uitersten tekent regisseur David de Jongh in zijn documentaire tweeluik Tamar – De waarheden van Renate Rubinstein het waarachtige beeld van één van Nederlands belangrijke opiniemaaksters van na de Tweede Wereldoorlog.

Woensdag 8 juni - 23:10 uur - NPO2

Na een 70-jarige carrière op het witte doek en de beeldbuis klapt actrice Joan Collins uit de school. In de documentaire ‘Joan Collins – Van glamourgirl tot Dynasty-Dame’ blikt ze onbeschaamd terug op haar turbulente leven vol glamour, MeToo-ervaringen en hopeloze liefdes, dat ze voorziet van eigenzinnig en humoristisch commentaar.

Woensdag 15 juni - 23:05 uur - NPO2

Hoewel de recensies niet echt lovend zijn, wordt Paul Verhoevens Basic Instinct hét bioscoopsucces van 1992. In de documentaire Basic Instinct: Seks, spanning & Stone vertellen -dertig jaar na dato- Sharon Stone, Paul Verhoeven, Michael Douglas en andere betrokkenen over de totstandkoming en impact van deze neo noir-thriller.

Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein - deel 1