College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Info

In december 2007 startte hét interviewprogramma voor studenten: College Tour! Drie- tot elfhonderd studenten interviewen samen met presentator Twan Huys grootheden uit hun vakgebied.

 

Townhall meetings

Het idee voor het programma ontstond in de Verenigde Staten waar Twan Huys als Amerika-correspondent tijdens de presidentsverkiezingen de townhall meetings bezocht. Bijeenkomsten in sportzalen en gemeentehuizen waar burgers de mogelijkheid krijgen om de presidentskandidaten het vuur na aan de schenen te leggen met vragen die hen bezig houden. Dit concept vormt de basis. Een zaal vol nieuwsgierige studenten, één topgast en een presentator: College Tour was geboren!

 

Spraakmakend

College Tour is spraakmakend. Dit is natuurlijk te danken aan de bijzondere gasten die in het programma geïnterviewd worden, maar toch vooral aan de studenten. De vragen die studenten weten en durven te stellen blijken bij iedere gast interessante antwoorden op te leveren die regelmatig het nieuws halen.

 

Ambitie

Ruim tachtig uitzendingen later kunnen we terugkijken op een lange rij bijzondere gasten, waaronder Bill Gates, Malala Yousafzai, Anouk, Arjen Robben, Shimon Peres, Eric Schmidt, Sting, Steve Ballmer, Ayaan Hirsi Ali, Frank de Boer, Harry Mulisch, en vele, vele anderen. Alle uitzendingen zijn op deze website terug te kijken.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.