College Tour
NPO Start

College Tour

Twan Huys samen met studenten in gesprek met spraakmakende gasten

vanaf 14 januari, NPO 2

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi: een geniale kok, auteur en culinair ondernemer. Miljoenen thuiskoks werden geïnspireerd door Ottolenghi’s moderne, op groenten gebaseerde, Arabische kookstijl: een mix van diverse keukens uit zowel het Midden-Oosten als het Westen. Niet voor niets werden zijn kookboeken regelrechte bestsellers.

Yotam Ottolenghi werd op 14 december 1968 geboren in Jeruzalem. Ottolenghi groeide op in Israël, al was hij tijdens zijn jeugd vaak in Europa te vinden. Omdat zijn vader van Italiaanse afkomst is, brachten ze de zomers vaak in de heuvels van Florence door. Ottolenghi studeerde aan Universiteit van Tel Aviv en op 23-jarige leeftijd begon hij als journalist voor Haaretz, een van Israëls grootste kranten. In 1995 verhuisde Ottolenghi naar Amsterdam met zijn toenmalige vriend, maar na het afronden van zijn Master in filosofie, vertrok hij naar Londen. Daar zou hij beginnen aan zijn PhD. In Londen werd Ottolenghi aangenomen aan ‘Le Cordon Bleu’ kookschool, waarnaar hij besloot zijn toekomst volledig te richten op het koken.

Niet veel later ontmoette hij Sami Tamimi en Dan Lepard, waarmee hij zijn kookboeken ‘Ottolenghi’ en ‘Jerusalem’ maakte. Het werd een enorm succes en beide kookboeken werden bestsellers. Miljoenen thuiskoks werden geïnspireerd door Ottolenghi’s moderne, op groenten gebaseerde, Arabische kookstijl: een mix van diverse keukens uit zowel het Midden-Oosten als het Westen. Ottolenghi zette het gebruik van ingrediënten als sumak, za’atar en granaatappelpitten op de kaart. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek ‘Sweet’, waarin hij zich voor het eerst begeeft in de kunst van het bakken.

Op woensdagavond 15 november is Yotam Ottolenghi te gast. De opname vindt plaats in De Hallen, Amsterdam. Meld je snel aan om erbij te zijn!

 

Yotam Ottolenghi: een geniale kok, auteur en culinair ondernemer. Miljoenen thuiskoks werden geïnspireerd door Ottolenghi’s moderne, op groenten gebaseerde, Arabische kookstijl: een mix van diverse keukens uit zowel het Midden-Oosten als het Westen. Niet voor niets werden zijn kookboeken regelrechte bestsellers.

Yotam Ottolenghi werd op 14 december 1968 geboren in Jeruzalem. Ottolenghi groeide op in Israël, al was hij tijdens zijn jeugd vaak in Europa te vinden. Omdat zijn vader van Italiaanse afkomst is, brachten ze de zomers vaak in de heuvels van Florence door. Ottolenghi studeerde aan Universiteit van Tel Aviv en op 23-jarige leeftijd begon hij als journalist voor Haaretz, een van Israëls grootste kranten. In 1995 verhuisde Ottolenghi naar Amsterdam met zijn toenmalige vriend, maar na het afronden van zijn Master in filosofie, vertrok hij naar Londen. Daar zou hij beginnen aan zijn PhD. In Londen werd Ottolenghi aangenomen aan ‘Le Cordon Bleu’ kookschool, waarnaar hij besloot zijn toekomst volledig te richten op het koken.

Niet veel later ontmoette hij Sami Tamimi en Dan Lepard, waarmee hij zijn kookboeken ‘Ottolenghi’ en ‘Jerusalem’ maakte. Het werd een enorm succes en beide kookboeken werden bestsellers. Miljoenen thuiskoks werden geïnspireerd door Ottolenghi’s moderne, op groenten gebaseerde, Arabische kookstijl: een mix van diverse keukens uit zowel het Midden-Oosten als het Westen. Ottolenghi zette het gebruik van ingrediënten als sumak, za’atar en granaatappelpitten op de kaart. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek ‘Sweet’, waarin hij zich voor het eerst begeeft in de kunst van het bakken.

Op woensdagavond 15 november is Yotam Ottolenghi te gast. De opname vindt plaats in De Hallen, Amsterdam. Meld je snel aan om erbij te zijn!

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.