College Tour
NPO Start

College Tour

Twan Huys samen met studenten in gesprek met spraakmakende gasten

vanaf 14 januari, NPO 2

Sonja Barend

De eerste keer dat Barend op televisie verschijnt is in 1966 als omroepster bij de NTS. Vervolgens presenteert zij verscheidene programma’s voor de VARA waaronder het door Ralph Inbar geregiseerde Fenklup met wie zij in 1968 in het huwelijk treedt. In 1972 maakt zij de overstap naar de AVRO waar zij programma’s als Sonja ’s avonds en een Een leven in beeld presenteert. Na een aantal jaren verhuist ze met haar man naar Israel om hier enige jaren te wonen en te werken.

Bij haar terugkeer in Nederland treedt Barend weer in dienst bij de VARA en gaat zij populaire praatprogramma’s presenteren, wat ervoor zorgt dat zij uitgroeit tot de koningin van de talkshow. In Sonja’s goed nieuws show en Sonja op maandag, dinsdag, etc. toont zij zich een kritisch en bekwaam ondervrager van opinion leaders uit verschillende vakgebieden. Tussen 1997 en 2002 presenteert zij samen met Paul Witteman het praatprogramma Barend & Witteman.

Op 22 augustus 2006 maakt Barend bekend dat ze, na het voltooien van een negendelige serie over veertig jaar televisie, zal stoppen met het maken van televisieprogramma's. Tijdens de laatste aflevering van Sonja ontvangt zij een onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten voor de Nederlandse televisie. Op 8 oktober 2011 presenteert Barend ter gelegenheid van zestig jaar Nederlandse televisie op 8 oktober nog één keer haar voorheen wekelijkse praatprogramma Sonja op zaterdag.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.