College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Rod Stewart

 

Ze noemen hem de witte man met de zwarte stem. Rod Stewart is een rocklegende en ras-entertainer die het publiek ieder concert uitzinnig maakt. Hij verkocht wereldwijd meer dan 250 miljoen platen en is onder andere bekend van de nummers Sailing en  Da Ya Think I’m SexyRod Stewart is vrijdag 9 oktober te gast bij College Tour in Londen. Meld je nu aan om bij de opname te zijn en jouw vraag aan Rod Stewart te stellen.

Straatmuzikant

Rod Stewart (1945) wordt geboren in Londen en wilde aanvankelijk voetballer worden. Hij speelde een tijdje bij Brentford FC maar begin jaren zestig begint hij zijn carrière als muzikant. Hij start als straatmuzikant en heeft daarnaast allerlei bijbaantjes zoals grafdelver, afrasteringbouwer en bezorger.

The Faces 

Terwijl hij optreedt in het treinstation van Twickenham wordt hij ontdekt door Long John Baldry, Samen met Long John treedt hij op met onder andere Shotgun Express en Steampacket. In 1969 sluit Rod Stewart zich aan bij The Faces. Het nummer Maggy May afkomstig uit het album Every Picture tells a Story uit 1971 betekent zijn grote doorbraak en vanaf dat moment is hij internationaal bekend. The Faces kent een succesvolle periode met nummer 1 hits in zowel in de VS als in Engeland. De een na de andere hit volgt en de eerste vier albums zijn een doorslaand succes.

Solocarrière 

Drie jaar na het oprichten van The Faces besluit de band uit elkaar te gaan. Rod Stewart begint een solocarrière bij Warner Bros Atlantic. Eind jaren zeventig scoort hij de hit Do Ya think I’m Sexy, waarvan Stewart alle inkomsten aan Unicef schenkt. In de jaren tachtig treedt Stewart geregeld op met Tina Turner en scoort verschillende hits. In de jaren negentig is hij minder productief. Hij gaf wel een gratis concert op het strand van Copacabana dat 3,5 miljoen bezoekers trok. In de jaren 2000 keert Rod terug in de top van de albumlijsten. 2004 is financieel het succesvolste jaar voor Stewart met een uitverkochte tour in de VS en Canada. Het laatste album van Stewart komt uit in 2012.

Onlangs remixte Afrojack het nummer Da Ya Think I’m Sexy