College Tour
NPO Start

College Tour

Twan Huys samen met studenten in gesprek met spraakmakende gasten

vanaf 14 januari, NPO 2

Richard Branson

Sir Richard Branson is te gast bij College Tour om zijn spectaculaire verhaal uit de boeken te doen! Een leraar voorspelde toen Branson van school ging, dat hij óf in de gevangenis zou eindigen, óf miljonair zou worden. Beide voorspellingen kwamen uit... 

Bekijk hieronder de uitzending, die tot stand kwam met dank aan de Kennissenclub.


Over Richard Branson

Niets is onmogelijk voor de Britse zakenman Sir Richard Branson. Met meer dan vierhonderd ‘Virgin’-bedrijven, waaronder een vliegtuigmaatschappij en een geschat vermogen van ruim vier miljard dollar, behoort hij tot de rijkste mensen op aarde. Op zijn twintigste startte hij met Virgin Records in de muziekindustrie en bouwde zijn enorme imperium in rap tempo uit. Plannen die bij anderen op weerstand stuiten, oefenen op Branson grote aantrekkingskracht uit. Zo begint hij binnenkort met commerciële ruimtevluchten.

Enfant terrible

Branson staat bekend als een onconventionele, vrije denker en is volgens sommigen de enfant terrible van de zakenwereld. Hij boekt het ene succes na het andere, zowel commericieel als in de nonprofit sector. Hij is één van de initiatiefnemers van The Elders, een groep wijze mensen onder wie Nelson Mandela, die zich als doel heeft gesteld om een antwoord te formuleren op de grote vraagstukken van deze tijd. Maar tegelijkertijd deinst hij er niet voor terug om zich op zestigjarige leeftijd kitesurfend, met een naakt topmodel om zijn schouders, te laten fotograferen.

Branson probeerde meerdere malen de wereld rond te vliegen met een heteluchtballon. Hij is groot geworden door risico’s te nemen en zich niet laat beperken door gevestigde orde of mogelijke mislukkingen. 

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.