College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Johnny de Mol

Na vader John en tante Linda was het wachten totdat Johnny de Mol te gast zou zijn bij College Tour... En op 29 oktober 2014 was het zo ver in de Hallen Studio's te Amsterdam.

 

Over Johnny de Mol
Op 12 januari 1979 wordt Johnny geboren als zoon van mediamagnaat John de Mol en zangeres Willeke Alberti. Een gouden toekomst lijkt hem in het verschiet te liggen, maar het komt hem niet aanwaaien. Al op jonge leeftijd ontdekt hij een passie voor muziek. Hij leert verschillende instrumenten te spelen en op dertienjarige leeftijd richt Johnny zijn eigen rockband op. Nadat hij zijn havodiploma haalt, gaat hij achter de schermen aan de slag bij de televisie. Bij Goede tijden, slechte tijden werkt hij zich omhoog tot opnameleider, en in 2000 weet hij een rol in de serie te bemachtigen als Sylvester Koetsier. Hierna volgen meerdere rollen in onder meer Baantjer, All Stars en Costa!.

 

Waar is de Mol?
Niet alleen acteren spreekt Johnny aan, maar ook in presenteren ziet hij een  uitdaging. In 2008 begint hij met een eigen programma op Veronica. In Waar is De Mol? gaat Johnny op reis met bekende Nederlanders, waarin ze avontuurlijke activiteiten ondernemen, maar vooral ook veel veel praten en herinneringen ophalen. Het programma is enorm populair en inmiddels zijn er al zeven seizoenen gemaakt.

 

Zilveren Televizier-Ster
In 2008 presenteert Johnny het programma Down met Johnny, een serie over mensen met het syndroom van Down. Hierop volgt Down met Johnny en SynDROOM, een programma waarin de dromen van mensen met een verstandelijke beperking worden waargemaakt. Het zorgt voor prachtige televisie en in 2013 ontvangt hij de Zilveren Televizier-Ster Man.

 

Naast zijn televisiewerk is Johnny zijn passie voor muziek niet verloren. Hij neemt samen met zijn moeder het nummer De Glimlach van een Kind op en voor het WK van 2014 maakt hij samen met Jan Smit een nummer 1-hit: Nederland wordt Kampioen'.