College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

John Cleese

Hij is de grootste komiek die Groot-Britannië ooit heeft gehad en komt 21 oktober vanwege zijn nieuwe boek 'Kortom... de autobiografie' naar Nederland. In Carré staat hij die avond op het toneel waar hij voor zal lezen, vragen beantwoordt uit de zaal en geïnterviewd zal worden door Twan Huys. Ook College Tour is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en wij mogen 200 kaarten weggeven voor deze avond zodat jij er ook bij kunt zijn. 

 

Op 27 oktober 1939 wordt John Cleese geboren in Somerset, Engeland. Hij studeert rechten aan de universiteit van Cambridge waar hij zich aansluit bij de dramaclub en erachter komt hoe leuk hij het vindt om andere mensen aan het lachen te maken. In 1963 schrijft hij het scenario voor de revue Cambridge Circus dat o.a. opgevoerd wordt op Broadway. Hier gaat hij daarna als acteur aan het werk en ontmoet hij toekomstige Python Terry Gilliam. Als tekstschrijver bij BBC Radio ontmoet hij de andere Pythons en starten ze in 1969 de serie Monty Python's Flying Circus. De serie wordt al gauw razend populair vanwege de bizarre humor.

 

Nadat de serie in 1975 stopt, komt de groep nog driemaal bij elkaar voor vijf films en in 2013 kondigde ze aan om nog één laatste keer bij elkaar te komen voor een reünie-optreden. Deze show was binnen 43 seconden uitverkocht, waarna er vier extra optredens moesten komen.

 

Regelmatig zagen we Cleese ook terug op het witte doek. Als acteur in de zelfgeschreven films: 'A Fish Called Wanda' en 'Fierce Creatures'. Maar hij was ook R en Q in twee James Bond films, Haast Onthoofde Henk in Harry Potter en Koning Harold in Shrek.

 

Nu heeft hij een autobiografie geschreven waarin hij op humoristische wijze vertelt over zijn jeugd, zijn tijd als middelbaarscholier en student aan Cambridge. Maar hij geeft ook een kijkje in zijn tijd bij Monty Python en de producties op Broadway die hij heeft gedaan. Het belooft een bijzondere avond te worden en wij zijn vereerd dat wij hierbij aanwezig mogen zijn.