College Tour
NPO Start

College Tour

Twan Huys samen met studenten in gesprek met spraakmakende gasten

vanaf 14 januari, NPO 2

David Sedaris

De opnames met David Sedaris op 3 oktober in Amsterdam zijn inmiddels geweest.
Kijk hieronder de uitzending terug van vrijdag 5 oktober!

Met zijn karakteristieke stem en komische verhalen over het alledaagse leven krijgt Sedaris een trouwe achterban van luisteraars. Zijn verhalen, die hij voorleest tijdens de populaire Amerikaanse radioshow “This American Life”, vinden gretig aftrek wanneer hij besluit ze ook in boekvorm te publiceren. De boeken worden bestsellers en wereldwijd vertaald. Inmiddels heeft hij al meer dan tien miljoen boeken verkocht en staat hij in de grootste theaters van de wereld om zijn verhalen voor te dragen. Vorig jaar stond Sedaris als eerste buitenlandse auteur in een vol Carré. En door de Amerikaanse krant Time wordt Sedaris uitgeroepen tot beste humorist van Amerika, al gebeurt dat wel op de dag voor de aanslagen van 9/11, waardoor vrijwel niemand het opmerkt.

Levensloop

David Sedaris (1956) groeit op in Raleigh, North Carolina. Na zijn afstuderen aan de School of Art in Chicago komt Sedaris’ schrijfcarrière nog niet echt van de grond. Wel heeft hij tal van gekke bijbaantjes, zoals kerst-elf in het warenhuis Macy’s, verhuizer voor een communistische baas en beroepsjunk. Dan ontdekt groot radiomaker Ira Glass, van het bekende Amerikaanse radioprogramma This American Life, het talent in Sedaris. Door Sedaris zijn eigen verhalen voor te laten lezen in het radioprogramma groeit Sedaris uit tot een heuse sensatie in de Verenigde Staten.

Nederland

In Nederland begint David Sedaris steeds meer naamsbekendheid te krijgen. Tussen de vele korte verhalen die hij schrijft over zijn familie en over dieren, heeft hij er ook een aantal geschreven over Nederland.


 

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.