College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

André van Duin

Zingen, acteren, presenteren, schrijven en niet te vergeten vooral ontzettend komisch zijn: deze gast kan het allemaal. André van Duin wordt gezien als een van de meest succesvolle komieken van Nederland. Inmiddels is hij al meer dan 50 jaar te zien op tv en in de Nederlandse theaters.

André van Duin werd op 20 februari 1947 als Adrianus Marius Kyvon geboren te Rotterdam. Al op jonge leeftijd wist André dat hij artiest wilde worden en daarom begon hij met het imiteren van andere artiesten. Toch ging André na de lagere school, net als de andere jongens in de klas, naar de ambachtsschool.

Hij besloot om mee te doen aan de talentenjacht van de AVRO ‘Nieuwe Oogst’. André bleek talent te hebben en won. Sindsdien ging zijn carrière bergopwaarts. In 1968 maakte hij zijn eerste televisieshow, ‘Een avondje tv met André’. Later maakte hij furore met programma’s als ‘Animal Crackers’ en ‘De Dik Voormekaar Show’.

Als zanger scoorde hij hits met carnavalskrakers als ‘Willempie’, ‘Er staat een paard in de gang’ en ‘Pizza Lied’. Na een behoorlijk portfolio aan typetjes die André gespeeld heeft is het binnenkort tijd voor serieuzer acteerwerk. Dit najaar speelt André samen met Olga Zuiderhoek en Keeshulst de hoofdrol in de dramaserie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’, gebaseerd op het boek ‘Pogingen iets van het leven te maken’.

Na meer dan 50 jaar in het vak te hebben gezeten heeft André heel wat prijzen gewonnen. Na diverse oeuvreprijzen en een Televizierring is hij zelfs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. 

Op 9 december a.s. is André van Duin te gast bij College Tour. We nemen de aflevering op in het DeLaMar Theater. Meld je snel aan voor de opname.