College Tour
NPO Start

College Tour

Twan Huys samen met studenten in gesprek met spraakmakende gasten

vanaf 14 januari, NPO 2

Alain Ducasse

Donderdag 24 maart vanaf 21.00 uur te zien op Nederland 3: De wereldberoemde topchef Alain Ducasse te gast in College Tour! Een grote eer aangezien het zijn eerste optreden in een Nederlands televisieprogramma ooit is. In de zaal zijn naast studenten ook alle Nederlandse topchefs aanwezig.

Bekijk hier de uitzending:Over Alain Ducasse
Alain Ducasse werd op 13 september 1956 geboren op een boerderij in Castel-Sarrazin. Een klein Frans dorpje in Zuidwest Frankrijk. Hier groeide hij op tussen de eenden, ganzen, champignons, foie gras en vele andere typisch Franse ingrediënten. Dit stelde hem in staat om op jonge leeftijd zijn smaak en kennis van de Franse keuken tot in perfectie te ontwikkelen.

Op 16-jarige leeftijd begon Ducasse zijn loopbaan door te werken met beroemde Franse Chefs als: Michel Guérard, Gaston Lenôtre, Roger Vergé’s en Alain Chapel. In 1984 behaalde Ducasse zijn eerste twee Michelinsterren als chef van restaurant ‘La Terrasse’ te Juan- Les- Pins.

Tegenwoordig heeft Ducasse als enige chef ter wereld drie driesterrenrestaurants en kan hij met zijn wereldwijde imperium van 27 restaurants en 18 Michelinsterren gerust een instituut genoemd worden. Hij kookte voor een ontelbaar aantal beroemdheden, schreef talloze kookboeken en zijn culinaire meesterwerken worden bewonderd door zowel hobbykoks als volleerde en bekroonde sterrenchefs.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.