Brard & Jekel: VetGelukkig?!
NPO Start

Brard & Jekel: VetGelukkig?!

Patty en Diederik onderzoeken overgewicht

Vanaf 23okt | 20.25u | NPO 3

Afleveringen

Aflevering 1: Fatshaming
Fatshaming is aan de orde van de dag. Discriminatie over lichaamsgewicht lijkt de laatste geaccepteerde vorm van discriminatie. Patty luncht met Nikkie, bekend door NikkieTutorials. Zij vertelt over haar strijd met de vooroordelen en de negatieve reacties op haar YouTube kanaal. Filmprogrammeur Ronald Simons leert ons hoe dikke mensen worden gerepresenteerd op het witte doek. Bij de Universiteit van Amsterdam doen Diederik en Patty een test om te kijken hoe zij tegen dikke mensen aankijken: hebben zij zelf veel vooroordelen over dikke mensen?

Aflevering 2: De Liefde
Hoe kan je liefde hebben in een dik lichaam. Diederik gaat in gesprek met Emmie, zij heeft een speciale dating site voor dikke mensen en stelt dat het echt moeilijker is de liefde te vinden met een dik lichaam. Patty ontmoet Michalda. Na het ondergaan van een gastric bypass heeft zij nog steeds moeite te houden van haar lichaam. Patty en Diederik komen erachter dat het hebben van een dik lichaam niet alleen ligt aan te veel eten of weinig bewegen, ook je stresshormoon heeft wel degelijk invloed op je gewicht.

Aflevering 3: Een dik lichaam
In deze aflevering bekijken Patty en Diederik hoe je wij toch aan ons overgewicht komen. Welke factoren zijn nu van invloed. Danny kreeg landelijke bekendheid door het televisieprogramma ‘Obese’, hij viel vele kilo’s af maar bracht het hem zijn geluk. Patty zoekt hem op. In het laboratorium laat Diederik zien hoeveel toegevoegde suikers er in voedsel zit. Diederik en Patty gaan boodschappen doen met behulp van ‘Eyetracking’: zijn zij bestand tegen alle slimme marketing trucs van de supermarkt.

Aflevering 4: Het Dieet
In deze aflevering kijken we naar wat we kunnen doen om van ons overgewicht af te komen: dieet of maagverkleining. In het Erasmus MC wordt de rustverbranding gemeten en gekeken naar de voedsel inname van Patty en Diederik. Hoe staan Patty en Diederik er nu voor. Patty spreekt met Richard Groenendijk, jarenlang is hij op dieet geweest echter niets hielp. Na de diagnose ‘diabetes’ is bij hem de knop om gegaan. Diederik spreekt met wetenschapper Mesut Savas, wat kunnen we in de toekomst voor wondermiddeltjes verwachten om van ons overgewicht af te komen.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.