Andere Tijden Sport
NPO Start

Andere Tijden Sport

Het sportieve broertje van Andere Tijden

va 5jan | 22.15u | NPO1

Winterserie

 

Vier fonkelnieuwe afleveringen van het sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR gepresenteerd door Tom Egbers.

5 januari: Lenie van der Hoorn: De onzichtbare winnares van de Elfstedentocht
Natuurlijk, Evert van Benthem won de Elfstedentocht van 1985. Maar niet eens zo heel veel later kwam Lenie van der Hoorn binnen, als eerste vrouw. Geen camera had oog voor haar buitengewone prestatie. Andere Tijden Sport deed een oproep: wie filmde Lenie van der Hoorn in 1985? Die oproep had succes. Deze aflevering maakt de onzichtbare winnares van de Elfstedentocht van 1985 zichtbaar. En daarmee het bijzondere levensverhaal van een vrouw met een missie.

12 januari: Falko Zandstra: De gespierde spijker
Begin jaren 90 is hij de sensatie van het Nederlandse schaatsen: Falko Zandstra. Een supertalent, dat schijnbaar moeiteloos titels aaneenrijgt. Zijn laconieke, jongensachtige voorkomen maakt hem tot een idool. Posters van de ‘gespierde spijker’ hangen in meisjeskamers. Kenners weten het zeker: dit is het begin van het tijdperk Falko. Maar dat wordt het niet. Rintje Ritsma - de man die tot dan toe in Falko’s schaduw reed - wordt de grote kampioen van de jaren negentig. Zo snel als Falko kwam, zo snel verdwijnt hij ook weer van het toneel. Wat ging er mis? Andere Tijden Sport over de pieken en dalen van een schaatskampioen.

19 januari: We gaan naar Zandvoort!
Op 3 mei 2020 is het zover. Met Max Verstappen als vaandeldrager van de Nederlandse autosport keert de Formule 1 na 35 jaar terug op het legendarische circuit. Andere Tijden Sport ging op zoek naar (amateur)beelden van de Formule 1 op Zandvoort, tussen 1948 en 1985. We keren terug in de tijd, die van Fangio en Moss, Clark, Hill en Hunt, Lauda, Andretti, Villeneuve en Piquet. We zien het circuit, de coureurs, hun als maar sneller wordende bolides en het publiek. Er loert gevaar, er is de dood en er zijn (geld)problemen.

26 januari: geen uitzending

2 februari: We hebben ‘m!! Feyenoord wint de Europa Cup I
In 1970 wint Feyenoord als eerste Nederlandse voetbalclub de Europacup I. Door doelpunten van Rinus Israël en Ove Kindvall wordt Celtic met 2-1 verslagen. Rotterdam loopt uit voor zijn helden. Om die duizenden mensen iets tastbaars te geven, wordt de Cup in een paviljoen in de stad gezet en kan iedereen er mee op de foto. En dat doen de Rotterdammers, massaal. Al die foto's van mensen die 'op de kiek met de Cup' gingen, vormen het uitgangspunt van deze aflevering in aanloop naar de 50e verjaardag van die gedenkwaardige finale in Milaan.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.